Nazizmin ayak sesleri

Nazizmin ayak sesleri

Almanya’da Sol Parti'den Federal Milletvekili seçilen Helin Evrim Sommer, birçok konuda özel açıklamalar yaptı. İşte ayrıntılar;

Federal Milletvekili Helin Evrim, Oda Tv’nin sorularını yanıtladı ve Almanya’da karşılaştığı en büyük sorunları dile getirdi.

Milletvekili Helin Evrim, Türkiye’nin AB üyelik müzakerelerine, 15 Temmuz sonrası Almanya’ya yapılan iltica başvurularına ve Almanya’da kurumsal anlamda yaşanan ırkçılığa ilişkin çok net açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin AB üyelik müzakereleri üzerine konuşan Helin Evrim, AB üyeliği için müzakerelerin tamamıyla durdurulmasını yanlış bulduğunu,  Türkiye'deki muhalefetin güçlendirilmesi gerektiğini, muhalefetin beklentisinin de bu yönde olduğunu ve müzakereler için açık kapı bırakılmasının doğru olacağını kaydetti.

15 Temmuz 2016 tarihinde hain darbe girişiminin ardından özellikle Almanya’ya iltica başvurusunda bulunan FETÖ üyesi bürokrat ve savcılar hakkında konuşan Helin Evrim, “Almanya'nın demokratik bir anayasası ve siyaseti var. Gülenciler mi gelmiş, radikal islamcılar mı gelmiş diye bir siyaseti yok. Kendi ülkelerinde zor durumda kalan insanların burada iltica etme hakları var. Demokratik bir ülke olarak kimsenin iltica hakkını engelleyemeyiz. Üstelik, bu konuda ne kısıtlamalara gidilir ne de taviz verilir. Herkesin yaşamsal, siyasal anlamda iltica hakkı vardır. Bu haklar anayasa ile de güvence altına alınmıştır” diye konuştu.

Son olarak Almanya’da kurumsal anlamda yaşanan ırkçılığa da değinen Milletvekili Helin Evrim, “Sürekli olarak göçmenlerin uyum sorunundan bahsediliyor. Muhafazakar partilerin ana düşüncesi Alman kültürünün öncü kültür olduğu yönündeydi. Göçmenler hep misafir olarak görüldü. Almanya'da kurumsal anlamda ırkçılık var. Bunu yaşamın her alanında görmek mümkün. İş ararken, ev ararken vs. ırkçılığa karşı Thüringen eyaletinde araştırma komisyonu kuruldu. Bu komisyon federal düzeyde de olmalı. Kurumsal anlamda ırkçılık ile mücadele edilmeden uyum sorununun çözülemeyeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.