Nazlı Ilıcak ağladı

Nazlı Ilıcak ağladı

Nazlı Ilıcak: "Yaşıma binaen de biran önce çok zor şartlar altında yaşadığımı belirterek tahliyemi istiyorum."

15 Temmuz Darbe girişimi sonrası tutuklanan gazeteci Nazlı Ilıcak, gazeteci - yazar Ahmet Altan ve akademisyen kardeşi Mehmet Altan'ın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davanın üçüncü duruşması bugün İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yapıldı.

Savcı, 400 günü aşkın süredir cezaevinde bulunan Nazlı Ilıcak, Altan kardeşler, Yakup Şimşek, Fevzi Yazıcı ve Şükrü Tuğrul Özşengül’ün tutukluluğunun devamını talep etti.

Ancak, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başkanı Kemal Selçuk Yalçın, esas hakkındaki mütalaadan önce söz almak isteyen avukatlar Ergin Cinmen, Figen Çalıkuşu, Ferat Çağıl ve Melike Polat'ı duruşmadan çıkardı.

 

Nazlı Ilıcak ağlayarak 'Darbeyi lanetliyorum'
Kendilerine ilişkin avukat görüşme kısıtlılığının sürdüğünü iddia eden Nazlı Ilıcak, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Ilıcak, "Attığım tweetlerimde darbe karşıtı açıklamalar yaptım. Ve 'darbeyi lanetliyorum' dedim. Bütün hayatım boyunca darbelere karşı olmuş bir Nazlı Ilıcak olarak bunu içime sindiremiyorum. 27 Mayıs'tan beri darbelere karşıyım, bu berbat darbe gerçekleşiyor ben Bodrum'da haber alıyorum. Yok efendim 'Nazlı Ilıcak darbeciymiş', bunu kimseye anlatamazsınız" diye konuştu. Çok zor şartlar altında olduğunu belirten Ilıcak, "Yaşıma binaen de biran önce çok zor şartlar altında yaşadığımı belirterek tahliyemi istiyorum." dedi.

Ahmet Altan, "Böyle hukuk olmaz, böyle mahkeme olmaz"

Ahmet Altan, yargılandığı davanın 3. Duruşmasında; BM AİHM'e raporunda bu davaya tiyatro dedi. Biraz evvel savcının repliklerini dinlerken bu tiyatroda bir aktör olduğunu anladım. Dosyaya hâkim olmayan bir savcı nasıl böyle ezberden konuşabiliyor. Böyle hukuk olmaz, böyle mahkeme olmaz. Sözlerim bu kadar.” şeklinde savunma yaptı.

Mehmet Altan "Allah rızası için delil gösterin”

Duruşma sırasında  konuşan Mehmet Altan, “Cezaevinden bir türlü çıkaramadığım bu kitap alanında tektir. Darbelerin önlenmesi için dönemin siyasetçileriyle konuşarak yazdığım kitaptır. TBMM davada müşteki oluyor. Ben Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu'na çağrıldım ve orada da konuştum.” diye açıklamada bulunarak, kendisine isnat edilen suçlarla ilgili "Allah rızası için delil gösterin” ifadesini kullandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.