Neden Ayasofya neden Aya İrini? Emekli Paşa Doç.Dr.Cihat Yaycı FETÖ'nün gemi kumpasının arka yüzünü açıkladı!

Neden Ayasofya neden Aya İrini? Emekli Paşa Doç.Dr.Cihat Yaycı FETÖ'nün gemi kumpasının arka yüzünü açıkladı!

Emekli Paşa Doç.Dr.Cihat Yaycı FETÖ'nün gemi kumpasının arka yüzünü açıkladı! Neden Ayasofya neden Aya İrini? Türkiye hangi tehlikenin eşiğinden döndü?

Emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Libya’ya giden Türk yük gemisi Rosaline-A'nın yasa dışı silah taşımak şüphesiyle kontrol edilmesiyle başlayan krize ilişkin açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Cihat Yaycı Haber Global’e yaptığı açıklamalarda Akdeniz'de Libya'ya giden Türk gemisinin hukuksuz aranmasıyla ilgili Türkiye'ye kurulan kumpasın arkasında FETÖ'nün AB'yi ikna eden Tweet’leri olduğunu belirterek, "FETÖ bütün yayın organlarıyla yabancı dilde ve Türkçe Türkiye'den Libya'ya giden gemileri hep hedef gösterdi." dedi.

TSK içindeki kripto FETÖ'cüleri temizleyen "FETÖmetre"nin mucidi olan emekli Oramiral Yaycı, skandal aramaya ilişkin çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Neden Ayasofya neden Aya İrini?

İrini operasyonuna değinen Yaycı, "Bu harekatın bir önceki ismi Aya Sofya'dır. Şimdi Aya İrini olmuştur. Her ikisi de Aya Sofya herhalde bir anlam ifade ediyor Türkiye için. Bu rastlantı değil. Bu harekatla kastın Türkiye olduğu anlaşılıyor" dedi.

Libya Ulusal mutabakat hükümetinin AB ile böyle bir anlaşma imzalamadığına değinen Yaycı, şunları söyledi: "Dolayısıyla Avrupa Birliği, ambargonun denetlenmesi için yetkili bir mercii değildir. Kendi kendine vazife çıkararak Türkiye'yi hedef alan bir operasyondur. Bunların hiçbirisi ülkelerine sorulmadan olmaz. Yunan komutan emir vermiştir. Alman gemisi kendi makamlarına sormuştur. İtalyan tim komutanı da ülkelerine sormuştur. Hem AB'nin hem komutanların hem devletlerin hatası var."

Operasyonun amacını ise Yaycı, şu sözlerle anlattı:

"Amaç şu AB'nin 10-11 Aralık'ta yapacağı zirvede yaptırım kararı tartışılıyor. Yunanlıların baskısı var. Böyle bir durumda silah bulunmuş olsaydı yaptırım kararı için somut dayanak bulmuş olacaklardı. O kadar eminler ki bir şey bulacaklarından. Buldukları şeyin gündem olacaklarını düşünüyorlardı. Ellerinde patladı. Türkiye'ye kazanç olarak döndü. Türkiye bunun üzerine çok ciddi şekilde gitmelidir.

 

gemi-skandali.jpg

FETÖ'nün ihbar ve kumpas mekanizması

Türkiye'ye yaptırım uygulanması için uluslararası bir kumpas kurulmuştur. Bu kumpasın arkasında başka birileri vardır. Yunanlıları hadi anlıyoruz Almanya'yı ve İtalya'yı da ikna eden yalancı ihbar ve kumpas mekanizması var demektir. 1.5 senedir Türkiye'yi savaş suçlusu yapmak için, Türkiye'yi haydut devlet yapmak için çalışan FETÖ'dür. FETÖ'nün birtakım tweetleri vardır. 1.5 sene öncesinden beri atılan. 'Türkiye silah taşıyor, BM ambargosunu deliyor.' MİT Tırları kumpası gibi. 'MİT TIR'ları idi şimdi MİT gemileri oldu' diye. Aynı kumpası aynı iftirayı kuran FETÖ var. Benim istifa sürecinden başlayarak benim istifaya zorlanacağımı söyleyen hesaplar bunlar.

"Şu an Allah yüzümüze baktı"

FETÖ bütün yayın organlarıyla yabancı dilde ve Türkçe Türkiye'den Libya'ya giden gemileri hep hedef gösterdi. Arkasında yaptırım uygulatmak hem Türkiye'yi yönetenleri savaş suçları mahkemesinde yargılatmak da var. Melun akıl var. Melun akıl Türkiye düşmanı, Müslüman düşmanı.

Şu an Allah yüzümüze baktı. Hakikaten konteynırın içine silah konulabilir bizim haberimiz olmayabilir. 'Bak bulduk 'diyebilirlerdi. 16 saat aramak demek şu demek arkasında FETÖ'cülerin bunları çok inandırdığı kanaati var. Yoksa 1 saatte çıkılırdı. Rastgele arama değil. Bu gemide bir şey olduğuna inandırılmışlar. 16 saat didik didik aranması demek.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum