Nedim Şener'den ABD'nin Türkiye'ye 'soykırımcı' demesine ilginç yorum!

Nedim Şener'den ABD'nin Türkiye'ye 'soykırımcı' demesine ilginç yorum!

Nedim Şener, bugün katıldığı televizyon programında, ABD'nin 'soykırım' yalanını kabul etmesi halinde neler olacağını açıkladı.

Nedim Şener'in açıklamaları şöyle:

105 yıl geçmiş bugün tanıyacağız diyorsunuz geçen yıl önceki yıl niye demediniz. 22 Nisan 1981 tarihinde Reagan kullanmış bunu. Anlı şanlı kudretli darbeci paşaları ne yapmışlar acaba hiç bir şey. Sonuçları ne olmuş: hiç bir şey. Tarihi bir gerçek var ABD haydut bir devlettir işgalci bir devlettir hukuksuz bir devlettir; hiç bir hukuka dayanmadan ülkeleri işgal etmiş Irak'ı Suriye'yi parçalamış bir ülkedir. Karşımızda böyle bir ülke varken anlaşacağımız bir nokta yok. Mütekabiliyet esasına dayanarak bir karşılığı verebiliriz. Asıl istedikleri Türkiye'yi tahrik ederek hukuki yollardan NATO'dan çıkarmak istiyorlar. Türkiye hukukun içinde kalarak mücadele eden bir ülke. Sadece ABD'yi hedef alan bir karar gelmelidir. Türk halkı yalan dille kendisinin suçlanmasına izin vermez.

Geçen yıl 2019'da Kongre, Senato oybirliğiyle kabul etmişti. Eskiden bir parti geride kalırdı. Artık Cumhuriyetçisiyle Demokratlarıyla Türkeye'ye karşı uzlaşmış bir ABD var. Artık uzlaşı zor. Biden açıklamalarını asla değiştirmiyor o çizgide kalıyor. Biden darbeyle Türkiye'de yapamadığını tamamlamaya geliyor demiştim. Erdoğan yaptıklarının karşılığını vermeli demişti. Açık hedefleri Erdoğan'dır AKP'dir demiyorum ama doğrudan hedefinin Erdoğan olduğunu yanında MHP'nin de bulunarak ulusal çizgide bağımsızlıkçı politika izliyorlar. Türkiye'nin dış politikasını bağımsız kendi kararlarıyla sürdürüyor ve ABD'nin bütün oyunlarını bozuyorlar.

Türkiye ABD'ye biat etmediği müddetçe baskıyı sürdüreceklerdir. Bir yandan da elinin altında tutmak istiyor Avrupalıların havuç sopa siyaseti...

Karşılığımız mutlaka yaptırımla olmalı. Yalnızca sözle olmaz anlamazlar. 30'dan fazla Türk diplomatımız Batı ülkelerinde gözleri önünde asala terör örgütünce yapılmıştır. Bugün serbest bırakıyorlar.

Amerika'yla çatışmaya hazır olmalıyız. Çünkü Amerika buna hazırlanıyor!

İstiyorlar ki eskisi gibi Türkiye uşaklık etsin. ABD'nin kızdığı bu. Bizim oluşturduğumuz ordu nasıl bizim söylediklerimizi yapmaz diye düşünüyorlar. Bunu diyen yönetimleri hep değiştirdiler. Erdoğan ve MHP'yi karşılarına alıyorlar. AKP içinden birini getirecekler yine. Karşımızda böyle bir plan var.

Türkiye böyle bir yalanın altında kalamaz...

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.