Neyzen, Burak Sergen ile hayat bulacak

Neyzen, Burak Sergen ile hayat bulacak

Ünlü oyuncu Burak Sergen’in 18 yıl sonra yeniden hayat verdiği ‘Neyzen’ isimli oyunun galası izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Ünlü oyuncu Burak Sergen’in tek kişilik performansıyla 18 yılın ardından Neyzen Tevfik’'e hayat verdiği ‘Neyzen’ oyununun galası, geçtiğimiz akşam ünlü isimlerin katılımıyla Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde yapıldı.

 

Yönetmenliğini Işıl Kasapoğlu’nun üstlendiği, Neyzen Tevfik'in babadan yadigar sürgün yaşamını anlatan oyunun gala gecesine; Ege Aydan, Zafer Kayaoktay, Umut Karadağ, Turgay Tanülkü ve Funda İlhan gibi birçok ünlü isim katıldı. Nişanlısı Nihan Ünsal, gala gecesinde Burak Sergen’i yalnız bırakmadı.

 

“Neyzen olmak kolay mı?” diyen Burak Sergen, oyun öncesi çok heyecanlı olduğunu belirterek “Neyzen Tevfik’e ve Tuncer Cüceloğlu’na layık olmaya çalışacağız. Çünkü ikisi de öbür taraftan bizi seyrediyor olacak” diyerek şöyle devam etti: "Çok güzel bir oyun çıktı. Cidden büyük bir taşlama ustası ve büyük bir neyzenin hem Mevlevi hem Bektaşi kültürüyle büyüyen Neyzen Tevfik’e layık olmaya çalışıyoruz."

 

 

18 yıl önce de oynadığı gibi “Neyzen’i oynamak benim için çok özel” diyen Burak Sergen, “Neyzen Tevfik’i tanımak lazım. Çünkü Neyzen Tevfik; Türk şiirinin, Türk müziğinin, Türk edebiyatının, Türk taşlama ustalarının en büyüğü. Yani böyle marjinal bir insanı hep arıyoruz. Onun için yeni neslin özellikle üniversite öğrencilerinin Neyzen Tevfik’i kesinlikle tanımaları gerekiyor. Yani onun ideolojisini onun hayata bakış açısını tanımaları lazım. Çünkü ‘hiçlik’ felsefesini ilk çıkartan ilk tohumlarını atan bir büyüğümüz onun için herkesin onu tanıması gerekiyor onun için oynuyoruz” dedi.

 

Muhalifliğin ağır suç olduğu dönemde doğuştan bir muhalif olan şairin Bodrum’da gözlerini babasının sürgün yaşamına açışı, ney ile tanıştığı ve ney ile deva bulduğu çocukluk yılları, baskı ve zulümlere karşı sesini yükselttiği gençlik yılları ve dönemin tanınmış şair ve yazarlarıyla geçirdiği sürgün yılları, Sergen’in çarpıcı performansıyla anlatılıyor.

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.