Nihat Genç CHP ve İYİ Parti'ye ağır yüklendi: Ülkeyi satıyorsunuz!

Nihat Genç CHP ve İYİ Parti'ye ağır yüklendi: Ülkeyi satıyorsunuz!

Gazeteci Yazar Nihat Genç, açılımcı Yeni CHP’ye ve İYİ Parti’ye ateş püskürdü.

CHP’NİN AÇILIM BİLDİRİSİNE MEDYA SESSİZ KALDI

Ulusal Kanal'da yayınlanan Erdem Atay'ın sunduğu "Nihat Genç'le Veryansın" programında bu hafta Cumhuriyet Halk Partisi'nin 36. Olağan Kurultayı ve Kurultayın Sonuç Bildirgesi konuşuldu. Nihat Genç, CHP'nin "açılım" bildirgesi yayınladığını belirterek, medyadaki sessizliğe dikkat çekti.

Genç, "Milletin gözü içine baka baka 10 yıl denenmiş, hendeklerde binlerce gencin ölümüne neden olan açılıma devam edecekler" dedi.

HADSİZLERE HAD BİLDİRECEĞİZ

Emre Kongar'ın kendisine sosyal medya üzerinden "Haddini bilmez" şeklindeki sözlerine de tepki gösteren Genç, "Kim kime haddini bildirecek göreceğiz... Hepiniz yan yana geldiniz açılımı destekliyorsunuz" dedi.

CHP FEDERASYONCU OLDU

Nihat Genç'in konuşmasından satır başları:

Bildirgede "Eşit yurttaşlık içinde ülke bütünlüğünü koruyarak Kürt sorununu çözeceğiz" ifadeesi var. Neden "yurttaşlık" değil "eşit yurttaşlık" diyorlar. Onlar orada "Kürt federasyonu" kuracak, burada "Türk federasyonu" olacak. "Eşit yurttaşlık" dedikleri bu. Aynı ifadeler İyi Parti de de var. Hiç kimse lagaluga yapmasın. İkincisi; "ülke bütünlüğünü koruyacağız" diyor. On yıl Tayyip Erdoğan bu konuyu gündeme getirdi. Habur'a, Oslo'ya kadar gitti bu iş. Sabahlara kadar bu etnik mevzu tartışıldı. Ne çıktı bu on yılda; "siz orada federasyon kuracaksınız", yetmedi "Anayasa'ya Türk ve Kürt kelimeleri girecek." Bölünmüş Yugoslavya'da olduğu gibi. Bizim "açılım" dediğimiz bu. PKK'nın, HDP'nin isteği de bu. Bunu, CHP kabul ettiğini deklare ediyor. Tayyip Erdoğan açılımdan niye vazgeçti. Çünkü anketlerde dibe vurduğunu gördü. Şimdi CHP söylesin, "hem federasyon olacak hem toprak bütünlüğü nasıl sağlanacak". "Eşit yurttaşlık" içerisinde bu nasıl çözülecekmiş. "Akil adamlar" bunları hep söyledi.

CHP’NİN KUVAYI MİLLİYE YALANI

Milleti "Kuvayı Milliyeciyiz" diye kandırıyorlar. Yüzde birlik örgütlenmiş malum delege yapısı, yüzde 25'lik Atatürkçü kitleye tıpkı Erdoğan döneminde olduğu gibi "akil adamlık" yapıyorlar. Biz ikna edersek sana mı ihtiyacımız kaldı. DHKPC'liler mi, HDP'liler mi İzmirli teyzeleri ikna edecek.

ALTI OK ARTIK SÜS OLDU

CHP, 6 Ok'tan uzaklaştı, o artık süs. Kuvayı Milliye ne zamandan beri federasyoncu oldu. Siz hem Kuvayuı Milliyeciyim diyerek hem federasyoncu nasıl oluyorsunuz. Biz Mudafaa-ı Hukuktan geldik diyorlar. Mudafaı Hukuk'tan on yıl önceye gidin. Biri İttihat ve Terakki, öteki Prens Sebahattin'in ademi merkeziyetçi İtilaf Fırkası. Osmanlı'nın eyaletlere ayrılmasını istiyor, Prens Sebahattin. Demekki CHP'nin arkasında Kuvayı Milliye yok, İtilaf Fırkası var. Bu bildiri yalandır, Atatürkçülerin gözünü boyamaktır. Uğur Mumcu'nun 1985 yılında söylediği şu cümleyi unutmasınlar; "Asala ve PKK'ya karşı açıktan savaşmayana Türk aydını denmez." Bunlar PKK uzantısı HDP ile ittifaka girdiler.

MUHARREM İNCE TUNCAY ÖZKAN TIRT ATATÜRKÇÜ

Muharrem İnce'yi destekledik ama Didem Aslan'ın programında 3 saat konuştu ve CHP Kurultayındaki "açılımdan" tek söz etmedi. Muharrem İnce de "açılımın" içinde olduğunu gösteriyor. Tuncay Özkan'ın da tırt Atatürkçü olduğunu gördük. Mustafa Bakbay da açılımcı. Aydın Doğan neden sesini çıkarmıyor. Her çeşit yazar var da niye açılıma itiraz eden tek bir yazar yok. Canan Kaftancıoğlu'na desteklerini gördük.

CHP İSTANBUL’U HDP İLE ALMAK İSTİYOR

Geçen seçim İstanbul seçimleri kafa kafaya çıktı. Bunlar diyor ki "biz HDP'den oy alırsak İstanbul'u alırız". CHP-HDP'nin hayali İstanbul. Hepsi delirmiş. "Önce İstanbul'u, sonra Türkiye'yi alırız" diyorlar. Onun için Canan Kaftancıoğlu'nun getirilmesine sessiz kaldılar. CHP ve HDP'nin İstanbul'u alması mümkün mü? 90'lı yıllarda SHP, HDP'li vekilleri Meclis'e taşıdıktan sonra birdaha iflah olmadı. Halk, SHP'yi affetmedi.

İki puan oy almak için insan memleketini satar mı. İki puan için vatan hainleriyle işbirliğine gidiyorsunuz...

BÖLÜCÜ İLE İTTİFAK YAPIP ATATÜRKÇÜ OLUNMAZ

Bölücü partiyle ittifak yapıyorsan yap ama "Atatürkçüyüm" deme. Yüzde 25, Atatürkçü bir kitle. Ne kadar etnik, mezhepsel siyaset yapan, Amerikancılık yapan varsa oraya doldur, bu ülkenin menfaatini savunanları kov sonra "Atatürkçüyüm" de. Yalancısınız. AKP, milleti kandırmak için dini kullanıyor, CHP de Atatürk'ü kullanıyor. Kuvayı Milliyecinin açılımla işi olmaz. Hem açılımcı hem Atatürkçü olunmaz. Sözcü'deki yazarların yüzde 90'ı sesini çıkarmıyor. ADD'ler, kadın dernekleri hepsi tırt Atatürkçü, sesleri çıkmıyor. Açılımdan birşey çıksaydı bunu Tayyip Erdoğan yapardı.

SEÇİM KAZANMAK İÇİN ÜLKE SATILMAZ

Emre Kongar, halkınıza karşı delikanlı olun. Açılımsa açılım deyin. Milleti kandırırım demeyin. Hepsi yalancı, üçkağıtçı adamlar.

Seçim kazanmak için ülkeyi mi satacağız. O zaman ne anlamı var Erdoğan'ı devirmenin.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum