Nihat Genç, Kahraman'ı topa tuttu! 'Küçük adam, kadınlar bunu senin yanına bırakmaz'

Nihat Genç, Kahraman'ı topa tuttu! 'Küçük adam, kadınlar bunu senin yanına bırakmaz'

Gazeteci – Yazar Nihat Genç, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ı topa tuttu. İşte haberin ayrıntıları;

Yazar Nihat Genç, Meclis çatısı altında kadın oyuncuların sahneye çıkmalarının engellenmesine sert tepki gösterdi ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı eleştirdi.

Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Nihat Genç, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan skandala ilişkin sert ifadeler kullandı.

TBMM'de Devlet Tiyatrosu oyuncularının sahneleyeceği oyun öncesi kadın sanatçılara gelen sahne yasağına sert tepki gösteren Genç, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ı topa tuttu. AKP'li kadınların sessizliğine tepki gösteren Genç, "Kendi kafanıza göre bu toplumu düzenleyemeyeceksiniz. Bu küçük adamlar o büyük makamlarda komik duruma düşüyorlar" ifadelerini kullandu.

Nihat Genç, grup toplantılarında FETÖ sanıkları "Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan'a özgürlük" çağrıları yapan CHP Genel Balkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da tepki gösterdi.

İşte Nihat Genç’in yaptığı o açıklamalar;

'YATACAK YER BULAMAZSINIZ'

AKP’li kadınlardan neden ses çıkmıyor. Önce AKP’li kadınların ses çıkarması lazım. Fakat hiyerarşik kadro, “büyüktür” diyerek sessiz kalıyorlar. Kişiliklerini ezdiriyorlar. Sen vekil olmuşsun bu adamların karşısında. AKP’li kadınların ya da kadın yazarların ses çıkarması lazım. Birisi eline sopa almış, kadınlara Meclis’te hakaret ediyor ve sessiz kalıyorlar. İşte bunların inançları bu, zihniyetleri bu. Mağara döneminde mi, ormanda mı yaşıyorsunuz. Bu saygısızlığı bu toplum kabul etmez. Toplum size cevabını verir yatacak yer bulamazsınız. Mezar taşınızda ne yazacak “TBMM Başkanı” mı yazacak “yobaz adam” mı? Batı dışında kadının en fazla öne çıktığı toprak parçasındayız. Bu kazanımların çoğu cumhuriyetle gelmiştir. Kadınlar bu değerlere sarılmıştır. İsmail Kahraman’ın yanına koymazlar. Kadınlar en zor günlerde dahi bas bas bağırırlar. Bunlar AKP’nin günah defterine yazılıyor. Bu affedilmez birşeydir. Sen kimsin sopalı bir yobaz gibi konuşuyorsun. Oranın saygınlığına ve efendiliğine yakış…

'KAFANIZA GÖRE TOPLUMU DÜZENLEYEMEZSİNİZ'

Bu “Taliban İslamıdır” bizim medeniyetimizle alakası yoktur, Osmanlıyla da alakası yoktur. Anadoluda Horasan Erenleri vardır. Ahmet Yesevi’nin dergahında kadın erkek karışık ibadet yapar. Bu durum bu topluma da dine de hakarettir.

Küçük bir egemenlik alanı bulunca orada her şeyi düzenlemeye çalışıyorlar. Kendi kafanıza göre bu toplumu düzenleyemeyeceksiniz. Bu küçük adamlar o büyük makamlarda komik duruma düşüyorlar. Kadın erkek dışında söyleyecek sözleri yok. Bu bir ruh hastalığı.

'KILIÇDAROĞLU'NA EMREDİLDİ'

FETÖ ve PKK’yı baş düşman yapmayan bu toprakta siyaset yapamaz. Bi arkadaşla iddiaya giriyoruz, diyorum ki “Kılıçdaroğlu her Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan’ın isimlerini geçirecek”. “Sende ne kadar suçlama yapıyorsun” diyor. Dört haftadır kazanıyorum. Çünkü ona emredildi, gazetecilerin içerden çıkması için değil. Basın ahlakı, hürriyetleri konusunda değil. Sadece Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan isimlerini grup toplantısında geçirecek çünkü bu ona emredilmiş. Gazeteciliği, basını savun bunlar senin görevin. Ama öyle değil; Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan’ı kasıtlı olarak gazetecilik ve özgürlükle yan yana getiriyor her hafta. Kılıçdaroğlu, bu isimleri yine her hafta anmaya devam edecek ve yine oradan alkış alacaktır. Bu belli bir emirdir. İçerden tehditler var. Kılıçdaroğlu bu emri yerine getirecek. Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan’la gazeteciliği kirletiyorsun. Nzlı Ilıcak ve Mehmet Altan’ı soktun mu Türk halkının gazetecilik anlayışı değişiyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.