Nihat Genç: Tarikatlar ve şeyhleri devleti nasıl soyuyor?

Nihat Genç: Tarikatlar ve şeyhleri devleti nasıl soyuyor?

Gazeteci Nihat Genç, Youtube kanalından yayınladığı videoda Türkiye'deki tarikat ve şeyhlerine ilişkin önemli bilgiler verdi.

Gazeteci Nihat Genç, Youtube kanalından yayınladığı videoda Türkiye'deki tarikat ve şeyhlerinin ülkede nasıl yayıldıklarını ve iş bulma, iş kurma kurumları gibi nasıl çalıştıklarını gözler önüne serdi.

Genç özellikle İskenderpaşa Cemaati, İsmailağa Cemaati ve Menzil Cemaati'nin Türkiye'deki kurumlara sızdığını ve bu üç büyük tarikatın devleti üleştirdiğini söyledi.

Yargıda, Sağlık Bakanlığında, Milli Eğitim Bakanlığında, derneklerde, şirketlerde ve Üniversitelerde büyük bir yayılım gösteren bu üç büyük cemaatin kayıt dışı bir devlet oluşturduklarını söyleyen Genç, bu tarikatların hem vergi vermediklerini hem de önemli ihaleleri istedikleri gibi kendi lehlerine aldıklarını da sözlerine ekledi.

Bu üç tarikatın maddi ve manevi olarak insanları sömürdüklerini ancak kendilerinden olmayana da hiçbir şekilde yardım etmediklerini söyleyen Genç, devleti ele geçiren bazı güçlerin devleti bu üç tarikata da bölüştürdüklerini iddia etti.

 

Peki Genç'in Türkiye'yi üleştirdiler dediği bu üç büyük tarikatın özellikleri nedir?

Öncelikle Genç'in de videoda bahsettiği bu üç tarikat yani İskenderpaşa Cemaati, İsmailağa Cemaati ve Menzil Cemaati Nakşibendi Tarikatı ekolüne bağlı kalan cemaatlerdir.

 

Bu cemaatler de kendi içerisinde gruplara ayrılmaktadır:

1- İskenderpaşa cemaati

2- İsmailağa cemaati ( İhvancılar ve Cübbeli Ahmet Hoca)

3- Menzilciler, (Adıyamancılar, Gavsçılar ve Semerkand Vakfı)

 

İSKENDERPAŞA CEMAATİ

 

Nakşibendi Tarikatı’nın Müceddidi - Halidi koluna bağlı olan cemaatin kurucusu Mahmud Esad Coşan, günümüzdeki lideri ise Muharrem Nureddin Coşan'dır.

Kendilerine Hakyolcular'da denilen bu cemaatin yargıda FETÖ'nün yerini doldurduğu da söylentilerin arasındadır.

İskenderpaşa Cemaati de tıpkı İsmailağa ve Menzilciler gibi holdingleşen, dergileri ve yayınevleri olan zengin bir cemaattir.

 

İSMAİLAĞA CEMAATİ

 

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun başında bulunduğu ve Cübbeli Ahmet Hoca diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün de içinde olduğu İsmailağa Cemaati özellikle iç kavgaları ve holdingleşmesiyle ünlü bir cemaat.

İsmailağa Cemaati, Mahmut Ustaosmanoğlu’nun, İstanbul Fatih’de bulunan Çarşamba semtindeki İsmailağa Cami merkezli oluşturduğu, Nakşibendiliğin Halidiye koluna bağlı bir cemaattir.

Manevi olarak cemaatin lideri, cemaat müritleri tarafından Efendi hazretleri olarak anılan, 1954 yılından emekli olduğu 1997 yılına kadar İsmailağa Camii’nin imamlığını yapmış olan Mahmut Ustaosmanoğlu’dur.

Menzil tarikatı gibi İsmailağa cemaatininde dergileri, yayınevleri, televizyonları vardır.

Merkezleri Fatih’deki Çarşamba Mahallesi’nde olan cemaat, ilk olarak adını İsmailağa Camisi’nde işlenen cinayet ve medyada sık sık boy gösteren “Cübbeli Ahmet Hoca” lakaplı Ahmet Mehmet Ünlü’nün icraatıyla duyurdu.

 

MENZİL CEMAATİ

 

Menzil Cemaati, Nakşibendiye'ye bağlı olup Türkiye'deki cemaatler arasında en fazla mensubu olan cemaatlerden biridir. Aynı zamanda bu cemaat adı sansasyona karışan bir numaralı cemaatte diyebiliriz. Menzil Cemaati "Muhammed Raşit Erol" tarafından kurulmuştur. Bugün önderleri Abdulbaki Erol'dur. Adıyaman merkezli olan cemaat

Hastaneleri, vakıfları ve holdingleri olan Menzil Cemaati, özellikle Sağlık Bakanlığı’nda oluşturduğu yapılanma ile de biliniyor.

Bitmeyen çorba gibi hikayeler uydurarak müritlerini istismar eden Menzil Cemaati'nin darbe yapacağı haberleri de sık sık medyada yer alıyor.

 

c-001.JPG

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum