Nihat Hatipoğlu sessizliğini bozdu: Önce teşekkür etti sonra sert tepki gösterdi

Nihat Hatipoğlu sessizliğini bozdu: Önce teşekkür etti sonra sert tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesine Rektörlüğü’ne atanan Hatipoğlu dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, rektörlük görevine atanmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu. Hatipoğlu paylaşımlarına teşekkür ederek başlarken ardından yaptığı paylaşımlarda kendisini eleştirenlere, bu göreve getirilmesine tepki gösterenlere sert çıktı.

İşte ATV ekranlarından canlı yayında sohbetler düzenleyen, adı belediye başkan adayları arasında geçen ve son olarak ise Erdoğan tarafından Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesine Rektörlüğü’ne atanan Nihat Hatipoğlu Twitter hesabından şu paylaşımlarda bulundu:

1-Rektör’lük görevine atanmamdan dolayı, memnuniyet ve tebriklerini ileten akademisyenlere, vatandaşlara ve izleyicilerime saygılarımı iletiyorum. Bu görevin halkın nazarında bu kadar büyük bir memnuniyet oluşturmuş olması beni  hakikaten onurlandırdı. Üniversitemiz bilimsel

2- Faaliyetlerin, ufuk açıcı atılımların ve birleştirici dini hassasiyetlerin; çağımıza cevap verecek tarzda  irfan, akıl, vicdan ve bilimle harmanlanacağı bir merkez olacaktır. Asrın gerektirdiği bilimsel hamleleri bu ülkenin evlatları başaracaktır. Yeter ki güvenelim, fırsat verelim

3- İnsanları değerlendirirken; aidiyetlerine, düşüncelerine bakmadan ülkeye verebileceklerini esas alarak yürüyeceğiz. Nitelikli insan öncelimiz olacaktır. Bu ülkenin kavga, kin, önyargı ve nefretle harcayacak zamanı yok. Enerjimizi birbirimizi hırpalamakla harcamayalım.

4-Makamların ve hayatın  fani ve sorumluluk isteyen yerler olduğunu iyi bilen insanlar olarak; olaya makam ve mevki hasediyle  bakıp içindeki şerri kaleme döken bir kesime de hayretle bakıyoruz. Allah o kardeşlerimize de, insaf nasip etsin. Hepinizden dua bekliyorum. Hatamız affolna

5- Son olarak; ülkemizde İlahiyat kökenli bir çok Rektörümüz görev yapmaktadır.

Tıp, Ziraat, Hukuk ve benzeri branşlardaki bir çok Profesör, İlahiyat Fakültelerine Rektörlük yapabiliyor da; İlahiyat kökenli Profesörler, neden Hukuk veya Tıp Fakültelerine Rektörlük yapamasınlar?

İşte o paylaşımlar:

nihat2.jpgnihat1-005.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.