Nijer Cumhurbaşkanı bakanlara çok eşliliği yasakladı

Nijer Cumhurbaşkanı bakanlara çok eşliliği yasakladı

Nüfus artışından şikayetçi olan Nijer Cumhurbaşkanı bakanlara çok eşliliği yasakladı.

Nijer Cumhurbaşkanı Mohamed Bazoum, 13 Mayıs’ta kutlanan Ulusal Kadınlar Günü dolasıyla Mahatma Gandhi Uluslararası Konferans Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte bakanlarına çok eşlilik konusunda uyarılarda bulunduğunu açıkladı.

Etkinlikte konuşma yapan Bazoum, ‘Nijer nüfusunun giderek arttığını’ söyledi.

Bazoum, demografik geçiş konusunda toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Nijer’in gelişmesinin önünde ‘ciddi bir nüfus artış problemi olduğunu’ söyleyen Bazoum, bu konuda bölge ülkelerinden örnekler verdi.

 

NÜFUS ARTIŞ HIZI YÜZDE 4  

 

Bazoum, 1960’da Nijer’in 3,3 milyon, Benin’in 2,4 milyon ve Senegal’in 3,2 milyon nüfusa sahip olduğunu anımsatarak, bugün Senegal’in 16 milyon, Benin’in 12 milyon buna karşın Nijer’in ise 24 milyon nüfusa ulaştığını belirtti. Nijer’de nüfus artış hızının yaklaşık yüzde 4 olduğunu belirten Bazoum, bu durumun ülke refahı, üretim ve gündelik yaşamın kalitesini olumsuz yönde etkilediğini dile getirdi.

 

BAKANLARA ÇOK EŞLİLİK YASAKLANDI

 

‘Çok eşlilik’ konusunda kabineyi uyardığını belirten Bazoum, “Bakanlara, ‘benim hükümetimde yer aldığınız sürece size çok eşliliği yasaklıyorum’ dedim. Elbette bir bakan ikinci bir kadınla evlenmek isteyebilir, buna karışamayız ancak o zaman hükümetten ayrılması gerekir” dedi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.