Nike, korsan yazılım kullanmakla suçlanıyor

Nike, korsan yazılım kullanmakla suçlanıyor

Dünyaca ünlü spor giyim markası Nike, dava edildi.

Dünyaca ünlü spor giyim markası Nike dava edildi. Bir bilişim şirketi tarafından yapılan şikâyette dava gerekçesi, Nike’ın lisans anlaşmalarını ihlal etmesi olarak gösterildi.

 

Kırılmış anahtarlarla kopyalama

Dava dosyasının mahkemeye sunulmasıyla birlikte, dosya içerisinde, şirketin geliştirdiği yazılımların Nike tarafından ‘Kırılmış anahtarlar’ yardımıyla korsa bir şekilde kullanılmaya başlandığı ifade edildi.

 

İllegal yazılım iddiası

Dava California’da açılırken şikâyetçi olan Quest’in bir çok şirket için veri tabanı hizmeti verdiği öğrenildi. Nike’ın davada suçu ise, şirket tarafından yazılımların illegal bir biçimde kullanılması ve kopyalanması olarak iddia ediliyor.

 

 

‘Nike taleplere karşılık vermedi’

Quest tarafından ortaya atılan iddiada yazılımların Nike tarafından kopyalandığının ortaya çıkmasının ardından, şirketle iletişime geçilmeye çalışıldığı ancak karşı taraftan herhangi bir karşılık alamadıkları belirtildi.

 

‘Nike suça devam ediyor’

Quest’in iddia dosyasında yer alan ifadelerinin tam hali ise şu şekilde: ‘Nike, Quest yazılım ürünlerinin kullanımı için gerekli olan lisans ücretlerini ödememiş ve lisans anlaşmasını ihlal ederek bu suça devam etmektedir.’

Şirketin mahkemeden talebi ise, Nike'ın illegal yolla kullandığı yazılımları bırakması ve bu zamna kadar ortaya çıkan zararı gidermesi 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.