Nitelikli dolandırıcılıktan mahkum tarikat lideri Alparslan Kuytul'dan biber gazı provokasyonu

Nitelikli dolandırıcılıktan mahkum tarikat lideri Alparslan Kuytul'dan biber gazı provokasyonu

Dolandırıcılıktan hapis yatan tarikat lideri Alparslan Kuytul'un "İtikafı yapacağız, buyursunlar engel olsunlar" şeklindeki provakatif sözleri üzerine camiye giden bir gruba polis ve bekçi engel oldu.

Sosyal medyada bugün servis edilen ve Gaziantep'te çekildiği öğrenilen bir video da camide 'itikaf'a girmek isteyen bir grubun camiden polis müdahalesiyle çıkartıldığı görüntülenmişti.

Servis edilen videoda yer alan görüntülerde Ramazan ayının son 10 gününü caminin içinde geçirmek isteyen bir gruba koronavirüs tedbirleri kapsamında polis tarafından müdahale ediliyor.

 

kapak-120734.jpg

 

KUYTUL'UN ÇAĞRISI ÜZERİNE GELMİŞLER

 

Sosyal medya üzerinden paylaşılarak müdahalesinden dolayı kolluk kuvvetlerine tepki gösterilen olayın gerçek yüzü ise bambaşka çıktı. İtikaf için camiye gelenlerin daha önce de 'suç örgütü kurma’ suçundan yargılandığı bilinen Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul'un "İtikafı yapacağız, buyursunlar engel olsunlar" provakatif sözleri üzerine gelen kişiler olduğu belirlendi.

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, Ramazan'da 'kendini ibadet etmeye adama ve dünya işlerinden uzak durma' anlamına gelen 'itikaf'ı yapacaklarını dile getirip "Buyursunlar engel olsunlar" sözleri söyleyerek koronavirüs tedbirlerini provoke etti.

 

ekran-alintisi-059.JPG

 

Bunun üzerine vakfın mensupları olduğu belirtilen grup Gaziantep'te bir camide "maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak itikaf ibadetlerini yerine getirmek istediklerini" söyledi.

 

PROVOKASYON POLİS VE BEKÇİ TARAFINDAN ENGELLENDİ

 

Ancak grubun bu isteği, cami içerisinde polis ve bekçi tarafından engellendi. Grubun camiden çıkarıldığı müdahale sırasında biber gazı da kullanıldığı görüldü.

 

AMAÇ İBADET DEĞİL! PROVOKASYON YAPMAK

 

Daha öncede koronavirüs tedbirlerine rağmen Adana'da toplu cuma namazı kılmaya kalkan, koronavirüs yasaklarını tanımayacağını, yasakların ramazan ve iftar için engel olmayacağını söyleyerek toplu iftar yaptıran  Furkan Cemaati lideri Alparslan Kuytul'un asıl amacı ise toplum huzurunu bozarak toplumu provoke etmek... 

 

 

bvcfgbd.jpg

 

 
Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.