Nobel ödüllü Aziz Sancar ezberleri bozdu! Kanser araştırmasını Türkiye'ye taşıyor

Nobel ödüllü Aziz Sancar ezberleri bozdu! Kanser araştırmasını Türkiye'ye taşıyor

Ankara'daki Aziz Sancar Eğitim Kampüsü'nün açılış törenine katılmak üzere Türkiye'ye gelen Aziz Sancar, bilimsel çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

ABD'de yaşayan Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Türkiye'ye gelmeden bir gün önce kansere ilişkin bilimsel bir araştırma metodu konusunda çok yeni bir şey keşfettiklerini ve çok heyecanlandıklarını ifade ederek, 'Bu çalışma DNA onarımı ile ilgilidir ve yeni bir metottur, onu ben Türkiye'ye bir yıl içinde aktarabileceğim.' diye konuştu.

Nobel ödülüne konu olan araştırmasının dışında, cüzdanında taşıdığı ve "Piri Reis Haritam" adını verdiği 2015'teki çalışmasına ilişkin Sancar, "O haritayı kullanarak kanserde biyolojik saatin etkisini araştırıyoruz. Kanserli dokularla, normal dokulara hangi zaman diliminde daha fazla zararı oluyor, hangi zaman diliminde daha az zararı olacak onu araştırıyoruz ve kanser tedavisinde saati kullanarak tedaviyi optimize etmeye çalışıyoruz. Bu çalışma devam ediyor." dedi.

Sancar, kanser tedavisinde biyolojik saatin etkisine ilişkin son makalelerini geçen yıl aralık ayında yayımladıklarını bildirdi.

 

'YENİ BRİ ŞEY KEŞFETTİK'

 

Aziz Sancar, çok yeni bir çalışmasını da ilk kez duyurarak, "Türkiye'ye gelmeden bir gün önce çok yeni bir şey keşfettik. Bu bilimsel, temel bir araştırma metodu, yani kanseri tedavi edecek değil ama bizim için bir bilim insanı olarak çok heyecan verici bir gelişme." dedi.

Çalışmasının kanser tedavisine bir etkisinin olup olmayacağının sorulması üzerine Sancar, "Her şey kanser tedavisinde kullanılabilir. Bu çalışma DNA onarımı ile ilgilidir ve yeni bir metottur ve onu ben Türkiye'ye bir yıl içinde aktarabileceğim." dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.