Nobel Ödüllü Aziz Sancar, Karabağ zaferi için Şuşa'da şükür namazı kıldı

Nobel Ödüllü Aziz Sancar, Karabağ zaferi için Şuşa'da şükür namazı kıldı

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Şuşa'da şükür namazı kıldığını söyledi.

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesince (UNEC) Bakü'de düzenlenen Ekonomi Forumu (UEF Bakü 2021) katılımcıları, Şuşa kentine ziyarette bulundu.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı'nın da yer aldığı ziyarette Fuzuli Havalimanına uçakla giden katılımcılar, Fuzuli'den yeni yapılan Zafer Yolu ile tarihi kent Şuşa'ya ulaştı. Yeni dönemde Şuşa'da yürütülen restorasyon ve imar çalışmalarını görme imkanı bulan ziyaretçiler, kentin yakınlarındaki Cıdır Ovası'nı da gezdi.

Aşağı Gövherağa ve Yukarı Gövherağa Camilerini ziyaret eden katılımcılara, Şuşa'nın kurtarılmasından sonra camilerde işgal döneminde yapılan tahribatların izlerini silmek için yürütülen çalışmalar gösterildi. Ziyaretçiler camilerde namaz kıldı ve dua etti.

 

ŞUŞA'DA ŞÜKÜR NAMAZI KILDI

 

Daha sonra Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de basın toplantısı düzenleyen Sancar, İkinci Karabağ Savaşı’nı yakından takip ettiğini belirten Sancar, “Benim için Karabağ zaferi Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı’ndan sonraki en büyük zaferidir. Gece gündüz 44 gün boyunca takip ettim, büyük onur duydum” dedi.

Şuşa’nın Azerbaycan’ın Kültür Başkenti ilan edildiğine vurgu yapan Sancar, “Kendime, Şuşa işgalden kurtulduktan sonra, Şuşa camisine gidip 2 rekat namaz kılacağım diye söz vermiştim. Bundan sonra ölürsem artık gözüm arkada kalmaz diye düşünüyorum. Allaha şükür bunu yapabildim. “ dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.