Nöbetçi noter uygulaması başlıyor

Nöbetçi noter uygulaması başlıyor

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, noterlerin artık hafta sonu da işlem yapabileceğini söylemişti. Bakan Gül yaptığı yeni açıklamayla, noterlerin hafta içi belli saatlere kadar kapsamının genişletebileceğini belirtti.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Hafta içi saat 17:00’den sonra nöbetçi noter uygulaması hedefliyoruz” dedi. Bakanlık yetkililerinin çalıştığı nöbetçi noter uygulamasına dair çeşitli görüşmeler yaptığını, kamuoyundan da destek aldıklarını aktardı.

Yeni uygulamayla, hafta içi çalışan, mesai yapanların işlemlerini hafta sonu yapmalarının sağlanacağını belirten Abdulhamit Gül, bu konuyla ilgili olumlu geri dönüş aldıklarını söyledi.

Temel yaklaşımın “güven ve adalet” olduğunu söyleyen Gül, halkın yargıya güvenini artırıcı çalışmaların devam edeceğine işaret etti.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR!

Anadolu  Ajansı’na konuşan Abdulhamit Gül, kurumlarla, odalarla ve meslek kuruluşlarıyla görüşmelerin devam ettiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Çok yakın zamanda nöbetçi noter uygulamasını ülkemizde görmeye başlayacağız. Daha sonra da kapsamını genişleteceğiz. İlk olarak nöbetçi noter uygulamasına cumartesi ve pazarla başlayacağız. Sistemin sağlıklı işlemesini, eksikliklerin tamamlanmasını sağladıktan sonra da hafta içi belli saatlere kadar da uygulamanın kapsamı genişletilebilir. Uygulama başladıktan sonra talebe, ihtiyaca göre kapsamı genişletme, tekrar gözden geçirme mümkün olacaktır. Hafta içi saat 17.00’den sonra nöbetçi noter uygulamasını hedefliyoruz. Memur arkadaşımız işten çıktı, hafta içi noter ihtiyacı var, hafta içi de notere gidebileceği bir düzeni planlıyoruz. Şu anda ilk etapta hafta sonu, cumartesi, pazar için bunun planlamasını yapıyoruz.”

Cumartesi, Pazar konusunda büyükşehirlerde ve illerde ayrı teknik çalışmalar yaptıklarını söyleyen Bakan Gül, çalışmaların nihayete ermesiyle uygulamanın hayata geçirileceğini ifade etti.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.