Nöbetçi noterlik uygulaması 6 Nisan'da başlıyor

Nöbetçi noterlik uygulaması 6 Nisan'da başlıyor

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül "Nöbetçi noterlik hizmetini 6 Nisan itibarıyla başlatıyoruz" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, geçtiğimiz günlerde noterlerin çalışma saatleri ve günleriyle ilgili vatandaşlara sevindiren haberi vermişti.

Adalet Bakanı Gül'ün nöbetçi noterle ilgili çalışma sistemi hakkında bilgi verdi.

HAFTA SONLARI NÖBETÇİ NOTER OLACAK

Nöbetçi noter uygulamasının da bunlardan biri olduğuna dikkati çeken Gül, kurumlarla, odalarla, meslek kuruluşlarıyla görüşmelerin sürdüğünü aktararak, şöyle devam etti:

"Çok yakın zamanda nöbetçi noter uygulamasını ülkemizde görmeye başlayacağız. Daha sonra da kapsamını genişleteceğiz. İlk olarak nöbetçi noter uygulamasına cumartesi ve pazarla başlayacağız. Sistemin sağlıklı işlemesini, eksikliklerin tamamlanmasını sağladıktan sonra da hafta içi belli saatlere kadar da uygulamanın kapsamı genişletilebilir.

UYGULAMA BAŞLATILDIKTAN SONRA KAPSAMINI GENİŞLETECEĞİZ

Uygulama başladıktan sonra talebe, ihtiyaca göre kapsamı genişletme, tekrar gözden geçirme mümkün olacaktır. Hafta içi saat 17.00'den sonra nöbetçi noter uygulamasını hedefliyoruz. Memur arkadaşımız işten çıktı, hafta içi noter ihtiyacı var, hafta içi de notere gidebileceği bir düzeni planlıyoruz. Şu anda ilk etapta hafta sonu, cumartesi, pazar için bunun planlamasını yapıyoruz."

Cumartesi, pazar konusunda büyükşehirlerde, illerde ayrı teknik çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bakan Gül, çalışmaların tamamlanmasıyla uygulamanın hayata geçirileceğini dile getirmişti.

NOTER ÇALIŞMA MESAİ VE SAATLERİ

Halen, noterler hafta içi her gün mesaiye 09:00'da başlar ve öğle tatili olan 12:30'a kadar çalışmaya devam eder. Öğleden sonra 13:30'da tekrar mesaiye başlayan noterler akşam kapanış saati olan 17:00'a kadar çalışmaya devam ediyor.

Kanuna göre, Noterler Cumartesi ve Pazar günleri hizmet vermemektedir. Noterler ayrıca Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ile 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 15 Temmuz, 30 Ağustos, 29 Ekim, 1 Ocak ve Arefe günlerinde hizmet vermez. Ancak Adalet bakanlığının yeni düzenlemesiyle çalışma mesai ve günler yenilerek hafta sonları nöbetçi noter olacak.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.