Nokia ismi tarih oldu

Nokia ismi tarih oldu

Cihazlar ve hizmetler birimi Microsoft tarafından satın alınan Nokia, yakın zamanda mobil ürün piyasasından silinebilir. İnternete düşen bilgiler, Microsoft'un Nokia ismini ortadan kaldırmayı planladığını ortaya koydu.

Satın alınmasının ardından adı Microsoft Mobile olarak değişen Nokia'nın cihazlar ve hizmetler birimi, mobil ürün piyasasındaki adını kaybetmek üzere. Nokia.com altındaki web sitelerinin Microsoft'a ait sayfalara yönlendirilmeye başlanmasının ardından, yeni mobil cihazlardan Nokia isminin kaldırılması hedefleniyor.

GeekonGadgets sitesinin elde ettiği belgelerde, Lumia markasının Microsoft Mobile tarafından sahiplenildiği ve üretici marka olan Nokia'dan ileride bahsedilmeyeceği ifade ediliyor. Bu bilgi, Microsoft Mobile tarafından üretilecek olan yeni cihazlardan, bir zamanlar Finlandiya'nın simgesi olmuş Nokia'nın silineceğini ve sadece Lumia'nın kalacağına işaret ediyor.

Microsoft'un aldığı ve henüz resmen duyurulmamış karar kapsamında, Lumia 830 ve 730 modelleri, üzerinde Nokia marka adı taşıyan son akıllı telefonlar olacak. Gelecekteki cihazların ise 'Microsoft' ve 'Lumia' marka adlarını taşıması bekleniyor.

GeekonGadgets, Microsoft'un promosyon ve reklamlarda cihazlarının yanına 'Windows Phone' logosunu koymaktan da çekindiğini belirtti. Bunun yerine, telefonların sadece Windows logosuyla sunulması bekleniyor. GeekonGadgets, konuya yakın bir kaynaktan aldığı bilgiye göre, Windows Phone'un ilerideki güncellemelerinde masa üstü versiyonu ile birleşeceğini, bu yüzden arka planda tutulmak istendiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.