Norveçli sanatçıdan sıra dışı performans

Norveçli sanatçıdan sıra dışı performans

Arter sahnesi koreograf, dansçı ve performans sanatçısı Mette Edvardsen’in ‘Oslo’ isimli performansına yer veriyor. Edvardsen’in dilin sınırlarını ve imkânlarını sorgulayan gösterisi 15 ve 16 Şubat günü sahnelenecek.

Arter’in Dolapdere’deki yeni binasında hayata geçirdiği Etkinlik Programı kapsamında bir performans sanatı seçkisi de sunuyor. Selen Ansen küratörlüğünde gerçekleştirilen ‘Performans Programı’, Kutlama, Katılma ve Tınlama başlıklarını taşıyan, birbiriyle ilişkili ve ardışık üç bölümden oluşuyor.

 

Programın ‘Katılma’ başlıklı ikinci bölümünün son etkinliği, koreograf, dansçı ve performans sanatçısı Mette Edvardsen’in 15 ve 16 Şubat’ta Karbon’da sahneleyeceği ‘Oslo isimli performansı olacak. Mette Edvardsen’in sanatsal pratiği kapsamında odaklandığı yazma eyleminden yola çıkan Oslo, fiziksel bir mekânda somutlaştırdığı dilin sınırlarını ve imkânlarını sorguluyor. Sahne için tasarlanan performans, seyirciyi kendi mevcudiyetini ortaya koymanın, hayal gücünü harekete geçirmenin ve çoğulcu bir yapıya ortak olmanın farklı yollarını deneyimlemeye davet ediyor.

 

15 Şubat Cumartesi akşamı 20:00’de, 16 Şubat Pazar günü ise 16:00’da Arter’in performans salonu Karbon’da sahnelenecek olan gösterinin performans dili İngilizcedir. Program Oslo’nun ardından ‘Tınlama’ başlıklı üçüncü ve son bölümüyle devam edecek.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.