Nur Cemaati oyunun rengini belli etti

Nur Cemaati oyunun rengini belli etti

31 Mart yerel seçimlerine giderken nur cemaati de hangi partiye oy vereceklerini açıkladı.

31 Mart yerel seçimlerine giderken cemaatler, oyunun rengini belli etmeye devam ediyor.

Nurcuların yayın organı Yeni Asya gazetesinde 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin açıklama yayımlandı. Nurcular, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Demokrat Parti'ye destek vereceklerini belirtti.

Nurcular yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzdeki seçimleri Demokrat zihniyeti ve demokrasimizi güçlendirecek bir fırsat olarak telâkki ediyoruz. Yeni Asya olarak "Kur'ân, İslâmiyet ve vatan hesabına" demokratlara destek olmayı talebelerine tavsiye eden Bediüzzaman Said Nursî'nin görüşleri ışığında yerel seçimlerde de demokratlara ve Demokrat Parti'ye destek olma kararını aynen yineliyor ve seçimlerin vatana ve millete hayırlara vesile olmasını diliyoruz."

Yaptığı açıklamada Beka tartışmasına değinen Nurcular, "Yeni Asya olarak birlik ve beraberliğimizi yok etmeye yönelik bütün tehlikelerin, varlığı savunulan beka tehdidinin –ancak ve ancak- hukukun üstünlüğü, adalet ve eşitlik prensiplerini ihtiva eden tam bir demokrasi ile ortadan kaldırılabileceğini düşünmekteyiz. Gelişen sosyal ve siyasi olaylardan hareketle demokrasimizin öznesi ve besleyicisi konumunda olan demokratlık anlayışına, demokrat zihniyete ve temsilcilerine daha fazla ihtiyaç olduğunu gözlemlemekteyiz." ifadelerini kullandı.

SİYASETCAFE.COM

 

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.