Nurcular Koronaya çare buldu (!) Rüyada görmüşler bir de reçete verdiler

Nurcular Koronaya çare buldu (!) Rüyada görmüşler bir de reçete verdiler

Bilim insanlarının koronavirüs salgınına karşı yürüttüğü mücadelede halen safsatalar ile fırsatçılık yapan tarikat ve cemaatler var.

Çin’in Wuhan kentinde yaklaşık 4 ay önce ortaya çıkan ve dünyada yaklaşık 138 bine yakın kişinin ölümüne neden olan Koronavirüs pandemisine karşı bilim adamlarının mücadelesi hız kesmeden devam ediyor.

Aşı çalışmaları kapsamında özellikle tüm dünyaya umut olan Prof. Dr. Ercüment Ovalı’nın çalışmaları ise büyük takdir topluyor.

Bilim insanlarının koronavirüs salgınına karşı yürüttüğü bu büyük mücadelede ise halen safsataları ile fırsatçılık yapan tarikat ve cemaatler var.

Said Nursi'nin tarikatı Nurcular bilimin bile çare bulamadığı koronavirüse çare bulduklarını iddia etti. Üstelikte bunu rüyada gördükleri bir kür tarifiyle  iddia ettiler.

'Bilim camiası bu tarz rüyalara baştan beri mesafeli duruyor ve önem vermiyor. Ancak ilmî kurallar çerçevesinde rüyaları ele alarak bu sahadaki bulanıklığı gidermeye çalışacağım' diyen Nurcu yazar yine aynı cemaatten bir kişinin kendisine gördüğü rüyayı anlattığını ve bu rüyada koronavirüse çare olacak kürün tarifinin verildiğini yazdı.

 

Yazının ilgili kısmı şöyle;

 

'Gökhan Bey diyor ki: Bu salgın hastalık Çin’e yeni bulaştığı zaman bir rüya gördüm. Rüyamda Peygamber Efendimiz’i (SAV) gördüm. Yanında Ashab-ı Kiram ve Ehl-i Beyt’ten de kişiler vardı. Ehl-i Beyt’ten kişiler beni önlerine aldılar.

Peygamberimiz (SAV) bana dedi ki:

“Seyyidim, bana bir bak. Sana şimdi özel şeyler söyleyeceğim. Bunu bütün ümmet-i Muhammed’e (ASM) duyur. Senin üzerinde bir hastalık var. Şu an bütün dünyaya yayılan bir hastalık var. Çok kısa zaman içinde Türkiye’ye gelecek. Ama ben Türkiye’nin yanındayım. Ben bizzat kendim Türkiye’deyim. Bu hastalık Türkiye’ye yayılacak ama sana bulaşmayacak Allah’ın izniyle. Ben sana bir şifa yapacağım. Bunu sen iç, sonra ümmet-i Muhammed’e (ASM) duyur. Kavanozun içine süzme bal dök ama bal orijinal olsun. Eve yetecek kadar yapın. Sonra ayvayı kabuklarından soyun, kabuğunu atın. Ayvayı ikiye böldükten sonra ayvanın içindeki çekirdekleri de balın içine atın. Önce çekirdeklerini atın. Ayvayı minik minik küp şeklinde doğrayıp balın içine atın. Üstünü kapat biraz dinlensin. O bal, o ayvayı çeksin. Sütünüzü kaynatın. Sütü de üzerine ilave edin. Katı şekilde olsun fazla da sulu olmasın. Bunu iyice karıştırın. 2-3 dakika dinlendirin, kaşıkla için. Allah’ın izniyle Allah’a tabi olan ve bana inanan kimseye bulaşmayacak ama bunu yapsınlar” dedi. Bana tahta kaşıkla 3 yudum içirdi. İçerken fark ettim ki ılıktı. “Bu, inan bana haktır” dedi. Sonraki gün tekrar rüyama girdi. Beni ikaz etti, “Bunu yap” dedi.'

 

'Koronavirüse karşı yapılan Ayva-Bal-Süt Kürü' başlığıyla insanları dolandıran Nurcular bir de kürün reçetesini verdi.

 

Karışımı dualar eşliğinde tahta kaşık ile tüketirseniz çareyi bulursunuz diyen Nurcuların rüyalarında gördüğü kür reçetesi ise şöyle:

 

'Bir kavanozun içine bal koyun, ayvayı kabuğundan soyun sonra da ayvayı ikiye ayırın ilk önce ayvanın çekirdeklerini balın içine atın daha sonra ayvanın kendisini küçük küçük dilimlere ayırın ve balın içine atın. Sonra balın üzerini kapatın bal ile ayva biraz çeksin. Daha sonra günlük süt, paket süt fark etmez kaynatın. Kaynayan süt ılıdıktan sonra balın üzerine ilave edin ve biraz karıştırın karışım fazla da sulu olmasın. Karışım yenmeden önce 3 ihlas bir fatiha ve 100 de salavatı şerife okumayı da unutulmamalı. Bal, ayva ve süt karışımı ile elde edilen koronavirüse karşı yapılan bu kür ağaç kaşıkla yenirse daha iyi olur.'

 

Ekibi ile birlikte tüm dünyada binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüs pandemisine karşı çalışmalar yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın bilimsel çalışmalarını hiçe sayan ve konuyu basite indirgeyerek, 'Rüyamızda gördük' safsatalarıyla insanların umudunu sömüren bu düzenbaz cemaatin sözlerine itibar edilmemesi gerektiğini de tüm okuyucularımıza öneriyoruz... 

 

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

siyasetcafe.png

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum