Nurculardan Kılıçdaroğlu'nun ’helalleşme’ açıklamasına destek!

Nurculardan Kılıçdaroğlu'nun ’helalleşme’ açıklamasına destek!

Said-i Nursi'nin Nur Cemaati, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme açıklamasına destek verdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı helalleşme çağrıları konuşulmaya devam ediyor.

Said-i Nursi'nin Nur Cemaati'nin yayın organı olan Yeni Asya gazetesi de Kılıçdaroğlu'nun ifadelerine destek verdi.

 

Yeni Asya Gazetesi'nin yazarlarından Ahmet Battal "Hellaleşebilene helal olsun" yorumu yaptığı yazısında şu tespitleri yaptı:

 

"Kemal Kılıçdaroğlu CHP'de ve CHP ile açtığı yeni çığırla büyük bir risk aldı. Bilhassa helalleşme gündemi ile kamuoyunun huzuruna çıkarken ve KHK mağdurları buluşmalarında yüksek ölçüde inisiyatif kullandığı açık.Zira söyledikleri CHP klasiğini sarsıyor.

Ama asıl CHP klasiği üzerine vurarak sorumsuz siyaset yapmak isteyen iktihalefeti sıkı sıkı sarıyor ve sarsıyor. Bu proje kendisinin ürünü ise Sayın Kılıçdaroğlu bizzat tebriki hak ediyor. Yok eğer bu proje CHP muhalifi birilerinin dediği gibi bir "uluslar arası proje" ise yine desteklenmeyi hak ediyor. Zira doğru "doğrudur".

"Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz de bugünkü yazısında helalleşmenin sadece CHP ile sınırlı olmadığını belirterek, "özellikle tek adam rejimine geçildikten sonra AKP iktidarında, OHAL sürecinde yapılanlar çok daha vahim boyutlara ulaştı" ifadesini kulandı.

 

Güleçyüz yazısında şu yorumu yaptı:

 

"Son dönemde yapılanların siyasî sorumlusu CHP değil, iktidar partisi ve tek adam rejimidir. Bu değerlendirmeyi seçmen yapacaktır. Kemal Beyin bu noktadaki açılımlarını parti teşkilâtlarına mal edebilmesi ve parti uygulamalarına da inandırıcı şekilde yansıtabilmesi ölçüsünde bunun karşılığı kendisini gösterecektir." 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.