Nurettin Yıldız: 6 yaşındaki çocuk evlenebilir

Nurettin Yıldız: 6 yaşındaki çocuk evlenebilir

Türkiye’yi ayağa kaldıran 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesi olayının sıcaklığı gündemdeki yerini korurken Nurettin Yıldız’ın "6 yaşındaki kız çocuklarının evlenebileceğini" dediği ortaya çıktı.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını çocuk yaşta evlendirmesi Türkiye’yi ayağa kaldırdı.

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’ın "6 yaşındaki kız çocuklarının evlenebileceğini" yeniden gündeme geldi.

 

Nurettin Yıldız şunları söylemişti:

 

“10 yaşında, 7 yaşında, 6 yaşında 78 yaşında, yaşıyorsa 135 yaşında bir insan evlenmeye adaydır, ne küçük yaşta olduğu için ne büyük yaşta olduğu için nikaha engel bir durum yoktur... Kuran'a iman edenler açısından hiç bir sorun yoktur, çünkü küçük çocukların da evlenebilecekleri hükmü Kuran'dan alınmalıdır. 11 yaşında aybaşı olduğuna göre bir kız ortalama 10-11 yaşında olduğuna göre, sıcak bölgelerde 9-10 yaşında olur, ne demiştik aybaşı 9 yaşında başlar demiştik, demek ki aybaşı olmamışlar da boşandıkları zaman üç ay iddet bekleyecekler bir daha evlenebilmeleri için.. Hazırlanmış kanunlar ile oluşan sistemlerle, göklerden gelen sistem arasında fark budur. Göklerden gelen sistem insan fıtratını ve insan toplumunu esas alır...”

 


 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.