O bankalardan 0.79 ile konut kredisi atağı

O bankalardan 0.79 ile konut kredisi atağı

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank 0.79 faiz oranı ile konut kredisi oranlarını güncelledi.

Devlet Bankaları, konut sektörünü desteklemek için başlattıkları 0.99 faiz oranı konut kredisi kampanyası ile inşaat sektörünün Eylül ayında büyük bir geri dönüş yaşayarak adeta nefes almasını sağlamıştı. 2019 yılının en çok konut satılan ayı olarak rekor kıran Eylül ayı başarısı sonrasında gözler Ekim ayına çevrildi.

 

OPERASYONA ARA VERİLMESİ İLE BANKALAR ATAĞA KALKTI 

Barış Pınarı Harekatı ile dolar kurunun yeniden yükselmesi ile bazı bankalar faiz yükseltmeye başlarken operasyonda anlaşmaya varılması ve Türkiye'nin masadan güçlü taraf olarak kalkması dolar kurunda beklendiği üzere gerileme yaşanmasını sağladı. Yaşanan olumlu hava ile beraber Ekim ayında konut satışlarını daha da yukarıya taşımak, ekonomiyi hareketlendirmek ve inşaat sektöründe yaşanan istihdam kaybını en düşük seviyeye çekmek isteyen hükümet kamu bankaları üzerinden yeni bir kampanyaya imza attı.

 

 

AMAÇ SIFIR KONUT SATIŞI

 

Vatandaşın 0.99 konut kredisi kampanyası ile daha ziyade ikinci el konut satışlarını tercih etmesi üzerinde kamu bankaları 0.79 anlaşmalı konut projeleri sayısını arttırarak vatandaşı sıfır konuta çekmek, bu sayede ülke ekonomisi açısından büyük risk oluşturan sıfır konut stoku sorununu çözmek adına yeni bir hamlede bulundu. Söz konusu anlaşmalı projeler üzerinden ev alan kişiler 0.99 konut kredisi yerine 0.79 faiz oranı ile 15 yıl vadeli yani 180 ay vadeli konut kredisi kullanma fırsatı yakalayacak.   

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.