O dava başına iş açtı

O dava başına iş açtı

Erdoğan'ın "Edepsizlik yapıyorsun" dediği TBB Başkanı Feyzioğlu'nun aldığı bir dava, eleştiri konusu oldu. Feyzioğlu, Münevver Karabulut'un katili Cem'in babasının avukatıydı.

Danıştay'ın kuruluş yıldönümünde Başbakan Erdoğan'ın ''Edepsizlik yapıyorsun'' diyerek sert çıktığı Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun aldığı bir dava da eleştiri konusu oldu. Feyzioğlu, başı kesilerek öldürülen Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun babası Nida Garipoğlu'nun avukatlığını yapmıştı.


Danıştay olayından sonra AKP içinde ve hükümete yakın medyada Feyzioğlu'na yönelik eleştiriler yoğunlaşırken, bu dava da eleştiri konusu oldu. ''Testereli katilin avukatı'' yakıştırmaları da yapıldı. Futbol yorumcusu Ahmet Çakar da bir spor programında '' Van depreminde ezilen insanları söylüyorsun. Ama 17 yaşındaki kızın kolunu bacağını kesip gitar kutusuna koyan bir adamı savunmak için avukatlık ücreti aldın. İnsanın işi de etikle uymalı'' dedi.

BABASININ AVUKATIYDI


Ancak Feyzioğlu, Karabulut cinayetinden mahkum olan Cem Garipoğlu'nun avukatlığını yapmadı. Babası Nida Garipoğlu'nun avukatı oldu. Feyzioğlu bu davayı neden aldığını ise şöyle açıkladı:

''Nida Garipoğlu'nin cinayet sırasında şehir dışında olduğuna ilişkin deliller vardı. Telefon kayıtlarıyla kanıtladım ve tahliye edildi. Karım da o davayı almamı istememişti. Oğlu olsa almazdım ama babada bir haksızlık söz konusuydu. Hukuk, gerçeklerin saptanması için bir araçtı. Ben de vazifemi yaptım''

SUÇ DUYURUSU

Bu arada Halkın Kurtuluş Partisi, Erdoğan hakkında, TBB Başkanı Feyzioğlu'na ''Hakaret ettiği ve görevini yapmasını engellediği" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Ankara adliyesine verilen suç duyurusu dilekçesinde ''Başbakan Erdoğan'ın fiili, kişiye yapılan sözlü saldırı görünümünde olsa da, Anayasa'daki ifade özgürlüğü hakkı ile hukuk devleti ilkesini ihlal eden, kamu düzenine karşı yapılmış bir saldırıdır. Avukatların mesleğine ve meslek birliğine yapılan bir hakaret ve engelleme söz konusudur" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.