O ders zorunlu oldu!

O ders zorunlu oldu!

Bakan açıkladı ve o ders bu yıldan itibaren resmen zorunlu oldu. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren flaş bir gelişme yaşandı. İşte haberin ayrıntıları;

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hukuk ve adalet dersinin zorunlu olduğunu ifade etti.

Bakan Gül, hukuk ve adalet dersinin 6 ve 7. sınıflarda seçmeli 8. sınıflarda ise zorunlu olduğunu açıkladı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları ortak çalışma neticesinde, ortaokul 6. ve 7. sınıflarda seçmeli olarak alınabilen hukuk ve adalet dersinin, bu yıldan itibaren 8. sınıf müfredatında da yer aldığını belirtti.

Hukukun temel kavram ve kurumları ile hak arama yollarına dair temel bir anlayış çerçevesi sunan bu dersin çocukları geleceğe bilgili, duyarlı ve sorumlu bireyler olarak hazırlamaya katkı sağlayacağını vurgulayan Gül, "Ağaç yaşken eğilir. Hukuk ve adalet bilinci de erken yaşlarda yeşerir, yerleşir. Yeni eğitim-öğretim yılında 6, 7. ve 8. sınıflarda ders başı yapacak tüm öğrencilerimize bu dersi seçmelerini tavsiye ediyorum" diye konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.