O fotoğraf Akit'i küplere bindirdi Erdoğan ne yapmak istemektedir?

O fotoğraf Akit'i küplere bindirdi Erdoğan ne yapmak istemektedir?

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say’ın konserine katılması Akit’i rahatsız etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam eşi Emine Erdoğan ve birçok bakanla birlikte Fazıl Say’ın ‘Truva Sonatı’ konserine katıldı. Yeni Akit Gazetesi, Erdoğan’ın Say’ın konserine katılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Yeni Akit Gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konsere gitmesini “Küfürbaz Say’dan itibar takıyyesi” başlığıyla sayfalarına taşıdı.

Evrenos İlbey imzalı haberde şu satırlar yer aldı:

“Müzikal yeteneğinden ziyade siyasi çıkışlarıyla adından söz ettiren Fazıl Say, vesayet odaklarının çıkarlarına hizmet eden çirkin sözlerini unutturmak için takıyyeye başladı. AK Parti’nin seçim zaferlerini hazmedemediği için Türkiye’yi terk edeceğini açıklayan, Kur’an-ı Kerim’deki ayeti kerimelerle dalga geçen, Müslümanları ‘hırsız’ olarak niteleyen Say, toplum nezdindeki itibarını yeniden kazanmanın derdine düştü. Geçtiğimiz yıllarda annesini kaybeden ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘başsağlığı’ için aranan Say, insani hasletlere yapılmış bir taziye dileğini, kişisel çıkarlarına hizmet için kullandı.

AK Parti Eski Milletvekili merhum Osman Yağmurdereli’ye de akıl almaz hakaretlerde bulunan Say, ‘Göbeğini kaşıyan adam’ ithamında bulunmuştu. Say’ın, AK Parti’ye ve Türk milletine olan düşmanlığı bu kadarla da sınırlı kalmadı. İslam’ın en temel değerlerine galiz küfürler savuran Say, ‘Irmaklarından şaraplar akacak diyorsun, cenneti ala meyhane midir, her mümine 2 huri vereceğim diyorsun. Cenneti ala kerhane midir? Bilmem farkettiniz mi ama nerede yavşak, adi magazinci varsa hepsi Allahçı. Bu bir paradoks mu?’ paylaşımıyla da büyük tepki çekmişti.”

Yeni Akit, ünlü piyanist Fazıl Say’ın Erdoğan’ın popülerliğini kullandığını ileri sürdüğü haberinde şunları kaydetti:

Sanatçı kisvesi altında toplumun mukaddesatına dil uzatanlar, köşeye sıkıştıklarında ise Müslüman Anadolu milletinin değer verdiği isimler üzerinden kendilerini aklamaya çalışıyor. Bunun en son örneği ise piyanist Fazıl Say oldu. Evrensel çapta bir sanat dehası olmasına rağmen kendi toplumuna ve kültürüne yabancı olan Say, siyasi söylemleri ve marjinal çıkışlarıyla biliniyor. İçinde bulunduğu kültürü aşağılamayı, aydın olmanın ilk şartı sanan Say, 2007 seçimlerini AK Parti kazandığında, “İslamcılar kazandı. Türkiye’yi terk edeceğim” açıklamasında bulunmuştu. Milletin iradesinin AK Parti’den yana tecelli etmesini hazmedemeyen Say, her fırsatta Başkan Erdoğan’ı hedef alan söylemlerde bulunmuştu. Fazıl Say’ın Erdoğan’ı konsere davet etmesi, ‘Milletin, Erdoğan sevgisini kendi lehine kullanmaya çalışıyor” yorumların da beraberinde getirdi.”

İşte Yeni Akit Gazetesi'nin o haberi:

fazil-say-ve-erdogan.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum