O fotoğrafı çeken muhabirden flaş Şerife Boz itirafı! "Kimseye söylemedim"

O fotoğrafı çeken muhabirden flaş Şerife Boz itirafı! "Kimseye söylemedim"

15 Temmuz Kahramanı olarak tanınan Şerife Boz’un, paylaşım rekorları kıran o fotoğrafını çeken muhabirden flaş bir itiraf geldi. İşte şok olacağınız o itiraf ve ayrıntılar;

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden milletvekili adaylık başvurusunda bulunan Şerife Boz'un hafriyat kamyonundaki fotoğrafını çeken isim çok konuşulacak bir açıklama yaptı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında mahallesindeki kadınları toplayarak hafriyat kamyonuyla Taksim Meydanı'na çıkan Şerife Boz, geçen günlerde AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. Şerife Boz’un başvuru formundaki görev kısmına “15 Temmuz kahramanı” yazması ise dikkat çekmişti.

serife.png

Şerife Boz’un AKP'den aday adaylığını duyurmasının ardından 15 Temmuz’da hayatını kaybeden Mustafa Cambaz’ın oğlu Alparslan Cambaz, dikkat çeken açıklamalarda bulunmuş, Boz'a tepki göstermişti. Cambaz sosyal medya hesabından, “Bu sahtekar kadına şehit aileleri olarak dava açmaya hazırlanıyoruz” ifadelerini paylaşırken, Şerife Boz’un 15 Temmuz şehit ailelerinin durumunu istismar ettiğini ileri sürmüştü.

O FOTOĞRAFI ÇEKEN MUHABİR KONUŞTU

Şerife Boz'un durumu tartışılmaya devam ederken, Boz'un hafriyat kamyonundaki fotoğrafını çeken isim bir açıklama yaptı.

Kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Saliha Sultan, fotoğrafı 15 Temmuz günü değil, 16 Temmuz günü çektiğini belirtirken, fotoğrafın da hikayesini anlattı.

İşte o tweet:

yeni1.jpg

"BİRKAÇ DOSTUM DIŞINDA KİMSEYE SÖYLEMEDİM"

Saliha Sultan, fotoğrafı ikinci gün çektiğinin altını çizerken, "Basının '15 Temmuz'a kamyonuyla direnen kadın' minvalinde başlıklarla verdiği haberler beni de yanılttı. Yine utanarak söylüyorum, 'Ben bu fotoğrafı ikinci gece çektim, bu hanım niçin ilk gece gibi anlatıyor' diye düşündüm. Ama bunu yakın birkaç dostum dışında kimseye söylemedim" diye belirtti.

Boz'un röportajlarında, ilk gece köprüde olduğunu söylemesi üzerine utandığını da ifade eden Sultan, "15 Temmuz gibi halkımızın kahramanlık destanı yazdığı bir geceye 'eğer biri suistimal ediyorsa' gölge düşmesin, binlerce samimi insana laf gelmesin düşüncesi ile sustum. Ta ki dün gece Şerife Boz ile ilgili yayılan söylentiye kadar da böyle düşündüm. Dün gece huzursuzluktan sabaha kadar gözüme uyku girmedi açık söyleyeyim. Suçlamaları okudum vs. fakat detaylara baktığımda Şerife Boz'un röplerinde, konuşmalarında ilk gece köprüde olduğunu belirttiğini görünce ben de utandım" dedi.

İşte Saliha Sultan'ın, o fotoğrafın hikayesini anlattığı tweetleri:

yeni2.jpgyeni3.jpgyeni4.jpgyeni5.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum