O görüntülere tepki yağıyor! Selanik göçmenlerine "ateist" diyen müftüye soruşturma açıldı!

O görüntülere tepki yağıyor! Selanik göçmenlerine "ateist" diyen müftüye soruşturma açıldı!

Cuma namazında verdiği vaazda Selanik göçmenlerine "ateist" diyen Düzce Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında soruşturma başlatıldı.

Düzce Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu bayram tatilinde Sakarya Karasu’daki yakınlarını ziyarete gitti. Geçen hafta Cuma namazında Kabakoz İsmail Sadi Camii’ne giden Müftü Soytekinoğlu kürsüye çıkarak vaaz verdi. Akçakoca Müftüsü’nün gündeminde Filistin olayları ve Yahudiler vardı.

Konuşmasında, Osmanlı Devleti’nin fişini Yunanistan’da yaşayan Yahudilerin çekmeye çalıştığını iddia eden Müftü Soytekinoğlu, genelleme yaparak "Selanik Göçmenlerinin yüzde 90’ı için ateist" ifadesini kullandı. 
 
Müftü Şaban Soytekinoğlu daha sonra meseleyi Gezi Direnişi'ne getirip "İstanbul'da Gezi olaylarında otellerinde insanları barındıran kimdi? Yine Yahudilerdi. Hatta şu anda birisi bir şirketin ve takımın da başkanı" diyerek isim vermeden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u da genellemesine dahil etti. 

 

CEMAAT TARAFINDAN KAYDEDİLDİ


Cami cemaati, kürsüye çıkan müftüye tepki gösterip camiyi terk etti. Karasu’ya yakınlarını ziyarete gelen Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’nun Cuma namazında yaptığı konuşmanın bir bölümü cemaat tarafından kaydedildi. 

 

 

SORUŞTURMA AÇILDI

 

Düzce İl Müftülüğü tarafından sosyal medya üzerinden, “Akçakoca İlçe Müftüsünün “Selanik göçmenleriyle” alakalı sarf ettiği sözlerden dolayı soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” diye yazılı açıklamada bulunuldu.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.