O il sağlık turizmine öncülük edecek

O il sağlık turizmine öncülük edecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 2023 hedefleri doğrultusunda sağlık turizmine öncülük edecek olan ili açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2023 yılında sağlık turizminde hedefledikleri gelir miktarını açıkladı. Çavuşoğlu, sağlık turizminde 50 milyar dolar gelir elde etmek istediklerini ve merkez olarak da Antalya'yı seçtiklerini açıkladı. 


Seçim çalışmaları kapsamında Antalya'ya giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da yerel yayın yapan bir televizyon kanalının  hizmet binası açılışına katıldı. Açılışta mikrifonu eline alan Çavuşoğlu, 
siyasete ilk girdiği dönemlerde yerel medyada tecrübe kazandığını, televizyon kanallarına ilk çıktığı zamanlarda büyük heyecan yaşadığını dile getirdi. 


Konuşmasında sağlık sektörüne yönelik konuşmalarda bulunan Bakan, "Hedefimiz sağlık turizminden 50 milyar dolar gelir elde etmek" dedi.

ANTALYA'MIZ YÜKSELİŞTE

fgb.png
Antalya'nın turizm şehri olduğuna vurgu yapan Çavuşoğlu konuya ilişkin, "Antalya'mız sağlık turizminde beşincilikten ikinciliğe yükseldi. Dünya Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Fuarı (HESTOUREX) ile 165 ülkeden 5 bin 200 alım heyeti getirdik. Bu heyetler Antalya'mıza hasta getirecek. Spor ve alternatif turizm için de turist getirecek acenteler. Geçen sene sağlık turizminden 7,5 milyar dolar gelir elde edildi. Hedefimiz 2023 yılında sağlık turizminden 50 milyar dolar gelir elde etmek ve Antalya'yı da sağlık turizminde merkez yapmaktır."


Seçim çalışmalarına değinen Çavuşoğlu, Antalya'da tüm siyasi partilerin seviyeli bir kampanya yürüttüğünü belirterek, "O yüzden tüm partilere, yönetimlerine ve aday arkadaşlara teşekkür ediyorum." şeklinde konuşarak değerlendirmelerini dile getirdi.

 

Siyasetcafe.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.