O ildeki müzelere ziyaretçi akın ediyor

O ildeki müzelere ziyaretçi akın ediyor

Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, yılın ilk 4 ayında o ildeki müzeleri 113 bin 221 turist ziyaret etti.

Doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri ile dikkat çeken illerimizden Trabzon'da bu yıl müzeleri 113 bin 221 turist ziyaret etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, Trabzon’daki müzeleri, 2018'in ilk 4 ayında toplam 113 bin 221 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

EN FAZLA ZİYARETÇİ ATATÜRK KÖŞKÜ’NDE

2018 yılının Ocak ve Nisan aylarını kapsayan dönemde 39 bin 395 yerli, 5 bin yabancı olmak üzere 44 bin 395 kişinin ziyaret ettiği Atatürk Köşkü, en fazla ziyaretçi çeken müze oldu. Aya Varvara Manastırı 18 bin 918 ziyaretçi ile ikinci, Çal Mağarası 15 bin 456 ziyaretçiyle üçüncü sırada yer aldı.

Trabzon Şehir Müzesi 11 bin 508, Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi 10 bin 482, Trabzon Tarih Müzesi 10 bin 300 ziyaretçiyi ağırladı.

Şehirde bir süre önce turizme açılan Küçük Ayvasıl Kilisesi'de bin 112 kişi tarafından ziyaret edildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Trabzon'a gelen turistlerin müzelere yoğun ilgi gösterdiğine dikkati çekti. Ayvazoğlu, "Müzelerimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayımız pozitif yönde ilerliyor. Müzelerimize olan ilgi ve turistlerin memnuniyeti de bizleri mutlu ediyor. Turistlerin memnuniyet oranı yüksek bir Trabzon hedefliyoruz. Bu yönde de elimizden geldiğince gayret ediyoruz." diye konuştu.

Ayvazoğlu, turistlerin memnuniyetinin de turizm rakamlarını etkilediğini belirtti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.