O istifayı Babacan mı istedi

O istifayı Babacan mı istedi

1 Nisan'da başladığı görevinden 9 Mayıs itibariyle istifa ettiği duyurulan Süleyman Aslan'ın, bu süre içinde hiçbir yönetim kurulu toplantısına girmediği öğrenildi.

Süleyman Aslan'ın sürpriz bir şekilde Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmesi Başkent kulislerinde iki ihtimali akla getirdi.

 

Kamu bankalarından sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın Süleyman Aslan'ın yönetim kurulu üyeliğine karşı çıktığı, "Böyle bir soruşturma aşamasında Ziraat'e getirilmesini 'etik' bulmadığı" konuşuluyor. Aslan'ın, Babacan'a rağmen siyasi iradenin tercihiyle Yönetim Kurulu üyeliğine getirildiği  anımsatılarak, "Belki bu göreve getirildi ama Babacan istemediği için ayrılmış da olabilir" denildi.

Aslan'la ilgili konuşulan bir diğer ihtimal ise, daha az göz ününde olan bir kuruma atamasının yapılacağı.

"HUKUKİ BİR ENGEL YOK, SİYASİ İRADENİN TERCİHİ"

 

Babacan İMF Bahar toplantıları için gittiği Washinton’da gazetecilerin 17 Aralık Rüşvet operasyonunda gözaltına alınan Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın Ziraat Bankası yönetim kurulu üyeliğine seçilmesi hakkında görüşlerini sorması üzerine “Siyasi iradenin bir tercihidir. Hukuki açıdan da bir engel yoktur” yanıtını vermişti. Babacan, bu durumu içine sindirip sindirmediği ve kendisini bahsettiği siyasi iradenin içinde görüp görmediği sorusuna ise gülerek, “Ben artık cevabımı verdim” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.