O plan uygulandı

O plan uygulandı

Medyaya yansıyan moral bozma plan aynen uygulandı.

Haberdar Analiz: Seçimlerin hızla devam ettiği sırada medyaya önemli bir haber yansıdı. Moral Bozma Planı...


Bu plana göre seçim sonuçları sadece Anadolu Haber Ajansı'na (AA) verilecek. Ajans, AKP'nin güçlü olduğu sandıkları ilk olarak vererek muhalefet üzerinde büyük moral bozukluğu oluşturacak ve muhalefet sandığı erken bırakacaktı.

Taraf Gazetesi'nin yaptığı moral bozma haberi doğru çıktı. Muhalefetin büyük tepkisini çeken AA'nın ilk sonuçlarında AKP çok yüksek puanlarda gösterildi. Ekran başındaki muhalif kesimler büyük bir yenilgi hissi yaşarken, aynı anda Cihan Haber Ajansı'na siber saldırı gerçekleştirilerek ajansın bilgi verilmesi engellendi. Bir çok ilde elektriğin kesilmesi ve oyların çalınmaya başladığı haberlerinin gelmesiyle halk yeniden sandık başına gitti.

BÜYÜK FARK SIFIRLANDI

Her şeyin bitti dendiği, Melih Gökçek'in galibiyet açıklamalarını yaptığı anda Ankara'da CHP'nin güçlü olduğu sandıklar açılmaya ve aradaki fark kapanmaya başladı. Farkı kapatıp öne geçen Mansur Yavaş önde olduklarını ilan etti. Yavaş'ın açıklamalarından sonra AKP'nin güçlü olduğu Keçiören'de yeniden sayım yapıldı ve AKP'nin kazandığı belirtildi.

İTİRAZ ETTİ VE KAZANDI

Bir çok ilde aynı anda elektriklerin gitmesi, AA ile yüksek seçim sonuçlarını verip muhalefetin sandıktan erken ayrılması, Cihan Haber Ajansı'na siber saldırı düzenlenmesi, çöpten oylar çıkması ile seçimlere şaibe karıştığını belirten CHP, Muğla'da itiraz ettiği iki yerde seçimleri yeniden aldı.

CHP şimdi ise Ankara'da seçimlerin yeniden sayılması için YSK'ya itiraz dilekçesinde bulundu. İktidarın, rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ve çıkan ses kayıtları için şantaj, montaj, düblaj konuşmaları; muhalefetin yalan, yolsuzluk ve yoksulluk argümanlarını kullandığı seçimlere elektrik kesintisi ve moral bozma damga vurdu.

İşte yapılan o haber ve orta da olanlar:

“AA DIŞINDA KİMSEYE BİLGİ VERMEYİN”

Plana göre; bu yıl ilk kez sandık sonuçlarını duyuracak olan Anadolu Ajansı, ilk etapta AKP’nin yüksek oy aldığı illerin ve ilçelerin sonuçlarını açıklayacak. Böylece muhalefetin de morali bozulacak. Bu esnada, sandıklarda görevli olan muhalefet parti üyelerinin de sandıkları terk etmeleri sağlanacak. Böylece, hem psikolojik olarak muhalefet üzerinde bir baskı oluşturulacak hem de sandık sonuçları için ortam hazırlanacak. Bu iddia dünAnkara’da kulislerinde gün boyu konuşuldu. Akşam saatlerinde ise konu muhalefet partilerinin liderlerine iletildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.