O savcıdan Kılıçdaroğlu için garip açıklama

O savcıdan Kılıçdaroğlu için garip açıklama

Savcı Demir: "Kılıçdaroğlu'nu yanlışlıkla ifadeye çağırdık. Çağrıyı da geri aldık. Kendiside öğrendi işte daha ne istiyor."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu şüpheli sıfatıyla ifadeye çağıran savcının memur suçları bürosunda görev yapan Mehmet Demir olduğu ortaya çıktı. Demir’in Kılıçdaroğlu hakkında ‘hakaret’ suçlamasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında ifade davetiyesi gönderdiği öğrenildi. Demir, konuyla ilgili şunları söyledi:

 

“Hakkında şikâyet vardı. Soruşturma kapsamında fezleke düzenlememiz gerekiyordu. Yanlışlıkla ifadeye çağırdık. Çağrıyı da geri aldık. Kendiside öğrendi işte daha ne istiyor.”

 

Savcı Demir, 17 Aralık sonrasında katıldığı televizyon programlarında HSYK’ya ve operasyonlara yönelik eleştirileri ile gündeme gelmişti. Demir, hâkim ve savcıların görüşlerini paylaştığı adalet.org isimli internet sitesinde 17 Aralık sürecine dair eleştiriler içeren yazılar da yazmıştı. Turan Çolakkadı’nın yerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Hadi Salihoğlu’nun gelmesiyle birlikte de Memur Suçları Bürosunda görevlendirilmişti.

 

Kılıçdaroğlu’yla ilgili soruşturmanın kimin şikayetiyle başlatıldığı konusunda ise bir açıklama yapılmadı.

 

CHP liderini ifadeye çağıran savcı tanıdık çıktı

A Haber’de ‘Anlatılmamış Öyküler’ programında Can Okanar, 17 Aralık operasyonuyla ilgili “Bu bir darbe girişimidir” diye yazı kaleme alan ve kamuoyunun ilgisini çeken İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir’i ağırlamıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.