O tarikatın bağları gün yüzüne çıktı! İstismarcı şeyh TRT'nin zikircisiymiş

O tarikatın bağları gün yüzüne çıktı! İstismarcı şeyh TRT'nin zikircisiymiş

Çocuk istismarından tutuklanan Uşşaki tarikatının lideri Fatih Nurullah'ın tutuklanmasının ardından tarikatın bağları gün yüzüne çıktı.

Çocuk istismarıyla gündeme gelen Halveti Uşşaki tarikatının lideri Fatih Nurullah takma adını kullanan Eyyup Fatih Şağban'ın tutuklanmasının ardından tarikatın bağları gün yüzüne çıktı.

Tarikatın zikir videoları Youtube ve sosyal medyada milyonlarca izlenmeye varmış durumda. Bu yolla mürit toplayan tarikatın popülerlik kazanmak için TRT'yi de kullandığı ortaya çıktı.

Sık sık Osmanlı tarihine ilişkin diziler yayınlayan TRT'nin Payitaht Abdülhamid" dizisinde Halveti tarikatına bağlı kişilerin zikir çektiği iddia edildi. İddianın sahibi ise tarikatın mensupları.

Dizinin ilk bölümünde zikir sahnesi ekrana gelmiş ve sonraki bölümlerde de bu ayinler devam etmişti. Dizinin 26, 60 ve 70. bölümlerinde zikir sahneleri izleyiciye sunuldu. Üstelik bu zikri oyuncular değil tarikatçılar çekiyordu.

 

PAYLAŞIMLARINI KALDIRDILAR

 

Sosyal medyada "Nurani TV" adıyla yayın yapan tarikatçılar, TRT'ye konuk olmalarına ilişkin paylaşımları kaldırmış durumda. Buna rağmen silinmeyen bazı paylaşımlar, malum tarikatın defalarca TRT'ye çıktığını ortaya koyuyor.

Diriliş Ertuğrul dizisindeki zikir sahnesinde de Halveti tarikatı müritlerinin rol aldığı iddia ediliyor.

 

TRT'DEN YALANLAMA

 

İddiaların ardından açıklama yapan TRT Genel Sekreter Yardımcısı ve Basın Müşaviri Masum Ekinci dizinin TRT adına yapılan dış yapım olduğunu belirterek zikir sahnesindeki kişilerin ilgili tarikata mensup olmadığını söyledi.

 

İşte Ekinci'nin açıklaması:

 

Payitaht “Abdülhamid”de yer alan zikir sahnesi üzerinden TRT’yi karalama kampanyası yapıldığı görülmektedir. Gündeme gelen ve hepimizin tepkisini çeken din tüccarı sahtekarla, TRT’nin ve dizilerinin hiçbir ilişkisi olmamıştır, olamaz da.  Bu yöndeki iddialar kasıtlıdır ve gerçek değildir."

 

İşte sosyal medyadan bazı paylaşımlar:

 

ussaki.JPG

ussaki01.JPG

ussaki4747.JPG

ussaki9654.JPGussaki252525.JPG

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum