Öcalan özgür kalsın

Öcalan özgür kalsın

İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, Cnn Türk'te Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Yeni Akit gazetesine neden demeç verdiği konusuna açıklık getiren Perinçek, açılım konusunda ise,“PKK silahları bıraksın, herkes dağdan insin, PKK örgütünü dağıtsın bir genel af çıkaralım” değerlendirmesinde bulundu.


Cüneyt Özdemir’in “Bu ‘Genel Af’a Abdullah Öcalan da dahil olsun mu sizin planınızda” sorusu üzerine Doğu Perinçek şu yanıtı verdi: ”Şimdi efendim bakın. Genel af ne demek? Kanunları insanların hepsine uygulamak zorundasınız. Şöyle bir kanun olmaz; “Herkes eşittir ama Cüneyt Özdemir eşit değildir. Böyle bir kanun olmaz”

Çözüm süriciyle ilgili konuşan Doğu Perinçek, " Abdullah Öcalan bir şey söylemiyor, Hakan Fidan söylüyor. Kamuoyu şunu iyi tespit etsin. Abdullah Öcalan diye bir şahıs yok. Hakan Fidan diye bir onu söyleten kullanan merkez var, MİT var. Öcalan çok açık bir şekilde MİT'in avucunda" diye konuştu. 

PKK ile görüşerek Türkiye 'nin hiç bir sorunun çözemezsiniz diyen Perinçek, "barış süreci diye bir şey yok" dedi.

Perinçek, Akit gazetesine neden demeç verdiğini ise “Benim için Akit gazetesinin okuyucusuyla CNN Türk’ün izleyicisi, Hürriyet’in okuru arasında bir fark yok. Hepsi benim ülkemin vatandaşları. Benim ilkem, kim fikirlerimi dinlemek istiyorsa konuşurum. Benim önyargım yok.”sözleriyle açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.