Öcalan'a af isteyen Merdan Yanardağ'a soruşturma başlatıldı

Öcalan'a af isteyen Merdan Yanardağ'a soruşturma başlatıldı

Bir televizyon kanalındaki programda PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü sözde lideri ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar nedeniyle Merdan Yanardağ hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, dün katıldığı bir canlı yayında terör örgütü PKK'nın elebaşı terörist Abdullah Öcalan hakkında söyledikleri tepkilerin odağı oldu. Öcalan'a övgüler dizen Yanardağ'a sosyal medyada tepkiler peş peşe geldi ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı düğmeye bastı.

 

CANLI YAYINDA SKANDAL İFADELER

 

Tele 1 ekranında açıklamalarda bulunan Merdan Yanardağ, burada 'siyasi mahkum' olarak nitelendirdiği Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri olmadığını iddia ederek terörist başının avukatlarıyla dahil kimseyle görüştürülmediğini de iöne sürdü. Skandal ifadelerin ardından Öcalan'ın hafife alınacak biri olmadığını ileri süren Yanardağ, terörist başının cezaevinde kitap okumaktan 'filozof' olduğunu söyledi.

 

'TERÖR'DEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI


Yanardağ hakkında, bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan hakkında açıklamaları nedeniyle “Suçu ve Suçluyu Övme” ve “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçlarından resen soruşturma başlattı.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.