Öcalan'dan Barzani'ye mektup

Öcalan'dan Barzani'ye mektup

Öcalan, Barzani'ye hitaben yazdığı mektubu kendisini ziyarete gelen Milletvekilleri Leyla Zana ve Sırrı Süreyya Önder'e verdi.

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’ye hitaben yazdığı mektubu kendisini ziyarete gelen Milletvekilleri Leyle Zana ve Sırrı Süreyya Önder’e verdi. Fakat mektup incelendikten sonra milletvekillerine teslim edilecek. 


BDP Basın Birimi’nden, bugün Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in İmralı Adası’nda Öcalan ile yaptıkları görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklama paylaşıldı. 

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Zana, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Abdullah Öcalan ile ilk defa İmralı Adası'nda görüştü. 

Açıklamada, görüşmede devam eden çözüm süreci ve bununla bağlantılı olarak “Federal Kürdistan Bölgesi (IKBY) ile Rojava’daki Kürtler arası ilişki biçimlerinin” güdeme geldiği ifade edildi. 

2,5 saat süren görüşmede, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan Kürt Ulusal Kongresi’nin konularının da ele alındığı kaydedilirken, Öcalan’ın sürecin bölgede yaşanan gelişmelerden bağımsız olarak ele alınamayacağını ifade ettiği belirtildi. 

Öcalan’ın IKBY Başkanı Mesut Barzani’ye iletmek üzere bir mektup kaleme aldığını ve heyete teslim ettiği bilgisi paylaşılan açıklamada şöyle denildi: 

“Mektubun bize iletilmesi durumunda Sayın Zana’yla birlikte Federal Kürdistan Bölgesi’ne geçerek Ulusal Kongre'nin tarafları ile görüşmeler yapacağız. Sayın Öcalan görüşmede ayrıca sürecin seçime dönük yüzde hesaplarına kurban edilmeyecek kadar önemli olduğunu vurguladı ve ‘Hükümet bu konuda bir aymazlık içine girerse süreç büyük zarar görür’ dedi. Ayrıca görüşmeyi çok önemsediğini dile getirerek İmralı’ya gelecek siyasi heyetlerin de çoğaltılması gerektiğini bizlerle paylaştı.” 
(ANKA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.