Oda tv'de PKK ağzı; anneye değil teröristlere inandı

Oda tv'de PKK ağzı; anneye değil teröristlere inandı

Oğlunun dağa kaçırıldığını söyleyen ve HDP binası önünde oturma eylemi yapan acılı annenin sözlerini dikkate almayan bazı yayın organları devletin ajansını yalanlayıp PKK'nın ajansına sarıldı.

Diyarbakır’da üç gündür haber alamadığı 21 yaşındaki oğlu Mehmet Akar’ın HDP’lilerce dağa kaçırıldığını iddia eden Hacire Akar’ın (49), HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemi sürüyor.

 

Akar’ın yakını 10 kadın, öğleden sonra geldikleri parti binası önündeki oturma eylemine katıldı. Akar ve diğer kadınların parti binası girişindeki bekleyişi devam ediyor.

hdp-ic-resim-1.png

Annenin bekleyişi devam ederken terör örgütü PKK’nın yayın organı Mezopotamya Ajansı ise, annenin dağa kaçırıldığını ileri sürdüğü 21 yaşındaki Mehmet Akar’ın, kaçırılmadığını iddia etti.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Mehmet Akar, “Dağa kaçmadım… Evden çıkma nedenim, ailemin zorla evlendirilmem üzerine kurduğu baskılar. Beni zorla evlendirmeye çalışıyorlar. Kesinlikle evlenmeyeceğim. O nedenle evden çıktım ve bir daha da gitmeyeceğim.” iddiasında bulundu.

Annesinin HDP binası önündeki eylemini sonlandırmasını isteyen Akar, “Hiç kimse beni kaçırmadı, HDP ile hiçbir alakası yok. Ailemin orada durması bile yanlış. Aileme de belirttim; ailemi sildim. ‘Sizinle hiç bir ilişkim alakam yok’ dedim. Hiçbir yere de gitmedim, buradayım.” dedi.

Kaçırıldığı iddia edilen gencin, günlerdir oturma eylemi yapan annesini değil PKK yayın organını arayıp konuşması dikkatlerden kaçmadı.

Mehmet Akar’ın annesinin açıklamalarını görmezden gelen Odatv, PKK’nın ajansında yayınlanan iddiaları öne çıkardı. Odatv’nin alıntı yaptığı haberdeki tuhaflıklar dikkat çekti. İddialara göre Mehmet Akar, “zorla evlendirilmek istemediği için evden kaçıyor ve birdaha eve dönmeyeceğini” belirtiyor.

 

‘ZORLA EVLENDİRİLİYOR’ DENİLEN GENÇ BİR GÜN ÖNCE NİŞANLISIYLA BULUŞMUŞ

Anne Akar, bugün oğlu Mehmet’in terör örgütüne yakın ajansa verdiği iddia edilen röportajda yer alan ifadelerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Söz konusu haberde, oğlunun “Ailesince zorla evlendirilmek istendiği için evi terk ettiğine” yönelik ifadelerin doğru olmadığını aktaran Akar şöyle konuştu:

“Diyorlar ki ‘zorla evlendiriyormuşum’. Bu dönemde bir insan zorla evlendirilebilir mi? Zorla evlendirilmek istenen, nişanlısıyla buluşur mu? Oğlum kaybolmadan bir gün önce nişanlısıyla buluştu. Parkta gezip dolaşmışlar daha sonra nişanlısını eve bırakmış. HDP yeni plan devreye koydu. HDP’nin planı bu. İş bu boyuta ulaşınca şimdi de bu planı devreye koydular. Oğlum getirilmeden buradan kalkmayacağım. Bana oğlumu getirin. Bunlar iftiradır, oğlum getirilene kadar eylemimi sürdüreceğim.”

 

İlgili video;

 

İlgili haber;

hdp.JPG

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.