OdaTV fena sattı: “Milletin a..sına koyanın” Mehmet Cengiz’in reklamını yayınladılar

OdaTV fena sattı: “Milletin a..sına koyanın” Mehmet Cengiz’in reklamını yayınladılar

“Milletin a...sına koyacağız” diyen Mehmet Cengiz'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Cengiz Holding muhalif haber sitesi ODA TV'ye reklam verdi ortalık karıştı.

CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu’na açık desteğiyle bilinen Soner Yalçın’ın sahibi olduğu OdaTV’de şok bir gelişme yaşandı. Paranın gücü ağır bastı ve “Milletin a..sına koyan” Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu firmanın reklamı yayınladı.

Cengiz Holding’in Mardin’de 1.2 milyar euroluk yatırımla hayata geçirdiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun en büyük özel sektör yatırımı Eti Bakır Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisleri Türk ekonomisi için büyük bir öneme sahip.

Entegre tesisler sayesinde, ithalatın azaltılarak, ülke ekonomisine yılda 620 milyon dolar katkı sağlanması planlanıyor.

cengiz-001.jpg

Mazıdağı Fosfat ve Gübre Fabrikası, aynı zamanda bölgenin tek gübre fabrikası olma özelliğini de taşıyor ve Harran Ovası ile GAP’ın gübre ihtiyacının tamamını karşılaması öngörülüyor.

Cengiz Holding, bu dev tesisi kamuoyuna tanıtmak için kısa süre önce yeni bir reklam kampanyası başlattı. Şirket, dev tesis ile ilgili milli ve manevi değerlerin ön planda olduğu bir reklam filmi hazırladı.

ODA TV'DE CENGİZ HOLDİNG REKLAMI

İşte tam bu noktada ilginç bir gelişme yaşandı. Mehmet Cengiz'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Cengiz Holding'in bu reklamı, muhalif internet sitesi OdaTV'de de yayınlandı.

Reklamcılık terminolojisinde "Masthead banner" reklam alanında, yani internet sitesinin en değerli alanında yer alan reklamda, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun En Büyük Özel Sektör Yatırımı Hayırlı olsun" sloganı ile Cengiz Holding Eti Bakır Mazıdağı reklam spotu yer aldı.

CENGİZ HOLDİNG'DEN NASIL REKLAM ALDILAR?

Peki bu reklamın ODA TV'de yayınlanması neden ilginç? Cengiz Holding istediği medya kuruluşuna istediği reklamı veremez mi? Tabii ki verebilir...

Ancak ODA TV'nin, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz'e yaklaşımı bugüne kadar pek de sıcak değildi.

cengiz1-002.jpg

ODA TV düne kadar, Mehmet Cengiz ile ilgili yayınladığı tüm haberlerinde, 17-25 Aralık FETÖ kumpası döneminde ortaya çıkan bir ses kaydına istinaden, "Milletin a... koyacağız, diyen iş adamı" ibaresini kullanıyordu. Ve ünlü iş adamına karşı sayfalarında sık sık eleştirel, hatta suçlayıcı haberlere yer veriyordu.

Şimdi tüm kamuoyu da ODA TV'nin bundan sonra yayınlayacağı Mustafa Cengiz haberlerini merakla bekliyor.

ODA TV'de, "Milletin a... koyacağız, diyen iş adamı" ibaresi bir daha kullanılacak mı, yoksa kullanılmayacak mı? Türkiye artık bunu bekliyor.

cengiz2.jpgcengiz3.jpg

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.