Odatv yazarı profesör sordu: 'AKP yapamıyor!' amenna ama siz nasıl yapacaksınız?

Odatv yazarı profesör sordu: 'AKP yapamıyor!' amenna ama siz nasıl yapacaksınız?

Kabotaj Bayramı'yla ilgili yazı yazan Prof. Dr. Kemal Üçüncü muhalefeti topa tuttu.

"Bütün siyasi liderler kabotaj bayramını kutladılar, sağ olsunlar ama gelinen noktada Türk denizciliğinin durumu hakkında bir kelime de olsa bir özeleştiri ve öneri, perspektif okuyamadık."diye yazan muhalefete yakın site Odatv'nin yazarlarından Prof. Dr. Kemal Üçüncü'nün yazısının bir bölümü şöyle:

Gönül isterdi ki Kabotaj Bayramı’nda 'gelecek 15 yılda Türkiye olarak okyanuslara hangi stratejiyle açılacağız?”, “deniz ticaretinden daha fazla nasıl pay alacağız.?”, “batma noktasındaki deniz ürünleri ve balıkçılık sektörünü nasıl toparlayacağız?” “ekolojik dengeyi ve kaynakların sürdürülebilirliğini nasıl sağlayacağız?' konuları tartışılsın.

İktidarı hadi bir kenara koyalım. AKP, 20 yılı aşan iktidarında sağlık ve savunma sanayii haricinde bütün sektörlerde ülkeyi çıkmaza sürükledi. Uyguladığı Neoliberal ekonomik model ve ılımlı İslam soslu siyaseti ülkeyi kaosa sürükledi.

Neoliberalizm bataktır.

Peki ya muhalefet!

Meral Hanım zarif bir fotoyla Kabotaj Bayramı’nı kutladı. Hepsi o kadar.

Siyaseti zaten sözlü kültürle, doğaçlama yapıyorlar, bir manav tezgahı, bir dükkan, kalabalıkların olduğu her yer siyaset meydanı. Bu tarz Demirel tarzıdır ama Demirel bütün tarım ürünleriyle tüketim ürünlerini kaç kilo buğdayın, zeytinin, fındığın kaç litre mazot, peynir vb neleri aldığını halkın beynine mıh gibi çakardı 'Mozart’ın 7. Senfonisinin New York Flarmoni Orkestrasıyla başka Bünyan Belediye bandosuyla' başka çalınacağını, söyleyerek kadroların, bilimsel bakışın, liyakatin önemini vurgulardı.

Bir bilim insanından daha fazlasını beklemek Türk milletinin hakkıdır.

“Kimden alıp kime verecekler?”, “ hangi projeleri ve ekonomik modeli uygulayacakları”, “bu devasa sorunları nasıl çözecekleri?” muamma.

“AKP yapamıyor”! amenna ama bu sizin “iyi yapacağınızın garantisi” değil ki.

Tamam da siz nasıl yapacaksınız?

Hakeza CHP bildiğiniz gibi.

Sayıştay 21 B ihaleleriyle halk söğüşleniyor diyor sizler belediyelerinizde kulaklarınızı tıkayıp 21 B ihalelerine devam ediyorsunuz.

Tıpkı AKP medyasının yolsuzluklardan bahsedilince tavana bakması gibi size yakın medya da “Gözcü gazetesinden Çiğdem Toker Hanım hariç” 21 B ihalelerinde aynı havada.

Farkında değilmiş gibi yapıyorlar.

Chatham House’de, Baronlara marul dikme! konferansı verenleri köpürtüyorlar. Baronlar bıyık altı kıs kıs gülüyor, ne diyor bunlar diye! Baronlara konferans verecek kadrolar her siyasi parti sosyolojisinde arka planda.

Siz kalkın biz oturalım diyorsunuz ezcümle!

Kuvayı Milliye, Müdaf’a’â-yi Hukuk programı sümen altı, planlamacı kamu özel işbirliğinde bir üretim ekonomisi planı yok. Genç Reyizleri (Ekrem Bey ve Mansur Bey), doğaçlıyor ama bütünlüklü bir vizyonu yok hâlâ. II. Yüzyıl beyannamesi bir dilek ve temenniler sohbeti, sorunların tamamını kucaklamaktan ve yeni bir pencere açmaktan uzak

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.