Öğrenciler dikkat! Okulların açılması öne çekildi

Öğrenciler dikkat! Okulların açılması öne çekildi

Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili süresi uzadı mı? Milyonlarca öğrencinin merak ettiği soruların yanıtlarını sizler için araştırdık. Detaylar haberimizde…

16 Haziran’da tatile giren okulların ardından yaz tatili sona ermek üzere ve ders zilinin çalmasına artık sayılı günler kalmış durumda.

3 aylık tatil planı yapan öğrenciler son günlerde bazı medya sitelerinde ortaya çıkan ‘Okullar erken mi açılacak?’ sorusunun yanıtını merak etmeye başlamıştı.

İlkokul ortaokul lise öğrencileri tatilin keyfini çıkarırken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konuya ilişkin detaylar paylaşılmıştı.

Hem koronavirüs pandemisi hem de deprem felaketinin nedeniyle okul sıralarından uzak kalan öğrenciler bu yıl sıralara erken dönecek.

Öğrenciler okul sıralarına Eylül ayında değil Ağustos ayında dönecek. 1 Ağustos itibariyle okullarda eğitim öğretim yeniden başladı. Bu haber velileri sevindirecek öğrencileri ise üzecek gibi duruyor.

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile yaz okulları için yazı gönderdi.

Özellikle pandemi dönemi ve deprem felaketiyle birlikte okullar uzun süre kapalı kalmıştı. Okul sıralarından uzak kalan öğrenciler için yaz okulu açılıyor. Yani öğrenciler bu yıl yaz okulu sayesinde okul sıralarına erken dönecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yaz okullarının tamamen ücretsiz olduğu bildirilirken devam zorunluluğu olmadığı da duyuruldu.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.