Öğrencilere teknolojik cihaz desteği başvuruları başladı! İşte öne çıkan cihazlar ve indirimli fiyatları

Öğrencilere teknolojik cihaz desteği başvuruları başladı! İşte öne çıkan cihazlar ve indirimli fiyatları

Üniversite öğrencilerine verilecek olan vergisiz telefon, bilgisayar ve internet desteği yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete’de üniversite öğrencilerinin faydalanabileceği vergisiz telefon, bilgisayar ve internet desteği yürürlüğe girdi.

Hürriyet'ten Taylan Özgür Nil’in haberine göre, Üniversite öğrencilerinin faydalanabileceği vergisiz telefon ve bilgisayar desteğinde üst limit ve indirim oranlarının belli olmasıyla alınabilecek modellerin özellikleri ve indirim tutarları daha da netleşti.

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, bir öğrencinin uygulamadan faydalanabilmesi için vergiler dahil fiyatı 9 bin 500 TL’yi geçmeyen cihazlara bakması gerekiyor.

Akıllı telefonlara yüzde 44.4’lük, bilgisayarlara ise yüzde 16.66’lık indirim uygulanıyor.

Yani öğrenciler 9 bin 500 TL fiyatla satılan bir akıllı telefonu 5 bin 282 TL’ye alabilecekken, aynı fiyatla satılan bir bilgisayara 7 bin 923 TL’ye sahip olabilecek.

 

ekran-alintisi-225.JPG

 

 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

 

Teknolojik cihaz desteğinden faydalanmak isteyen öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bilişim sistemi üzerinden başvuru yapacak. Başvurular kimlik doğrulaması ile yapılacak ve başvuruda, kimlik bilgileri, fatura numarası, fatura tarihi ve teknolojik cihazın satın alındığı firmanın vergi kimlik numarası veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının, kendi adına kayıtlı telefon numarasının, IBAN numarasının, mobil telefon cihaz desteği için IMEI numarasının ve bakanlık tarafından talep edilen diğer bilgi ve belgelerin sisteme girilmesi zorunlu olacak.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.