Öğrencileri üzen haber! Yaz tatili 5 haftaya iniyor

Öğrencileri üzen haber! Yaz tatili 5 haftaya iniyor

Pandemi süreci eğitim tarafında önemli reformların olmasına zemin hazırladı. Uzaktan eğitim de bu reformlardan biriydi. Lakin önümüzdeki süreçte eğitim sürelerine ilişkin değişiklikler de yaşanabilir.

Bilindiği üzere ülkemizde 3 aylık bir yaz tatili süreci mevcut. Öğrenciler Haziran ayının ortalarında yaz tatiline giriyor ve Eylül ayının ortalarında eğitim öğretime başlıyorlar. Öğretmenler ise bilinenin aksine 3 ay değil 2 ay tatil yapıyorlar. Öğretmenler de Temmuz’un başında tatile çıkıp, Eylül’ün başında göreve başlıyorlar.

Lakin bu durum yakında değişebilir. Zira Avrupa’da pek çok ülke tatil sürelerini kısaltmaya hazırlanıyor. Şu anda Almanya dahil bazı ülkelerde yaz tatili sadece 5 hafta. Nitekim diğer ülkeler de yaz tatilini 5 haftaya indirmeye hazırlanıyor.

Tabi ki yaz tatili süresinin 5 hafta olmasının olumlu ve olumsuz yanları mevcut. Olumlu yanı eğitim süresinin daha da uzayacak olması. Olumsuz yanı ise öğrencilerin dinlenmesi için daha az vakit ayrılacak olması.

Elbette bunlar göreceli kavramlar. Fakat bu sistem Avrupa’da yaygınlaşmaya devam ederse, bir noktadan sonra Türkiye’de de konuşulmaya başlayacaktır. Peki Türkiye’de 5 haftalık yaz tatili uygulaması sizce uygulanmalı mı? Sonuçta kimse 3 ay boyunca tatil yapmıyor. İnsanların tatil için ayırdıkları süreç 1 ya da 2 hafta. Yani bu açıdan bakıldığında 5 hafta yeterli olabilir. 

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.