Öğrencilerine kanseri nasıl yendiğini anlattı

Öğrencilerine kanseri nasıl yendiğini anlattı

Çocuk Gelişimi Öğretmeni olan Beyhan Elmacı yakalandığı kanseri nasıl yendiğini öğrencilere ve hastalara anlatarak moral verdi.

Tokat’ın Erbaa ilçesinde yaşayan Beyhan Elmacı, yakalandığı kanserle nasıl mücadele ettiğini, nasıl bir tedavi sürecinden geçtiğini, yaşadıklarını hem öğrencileriyle hem de hastalarla paylaştı.

Erek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni olan Beyhan Elmacı, başta öğrencileri olmak üzere, ulaşabildiği tüm hastalara kanserle nasıl mücadele edileceğini anlatıyor.

beyhan-elmaci-siyasetcafe.jpg

HASTALARA MORAL VERDİ
5 yıl önce meme kanserine yakalanan öğretmen Beyhan Elmacı, iki yıllık mücadelenin ardından kanseri yenmeyi başardı. Hastalığı yendikten sonra hem okuldaki öğrencilerine hem de sokaktaki insanlara ulaşıp kanserden nasıl korunacaklarını, erken teşhisin önemini anlatan Beyhan Elmacı hastalara moral verdi.

“İYİ Kİ KANSER HASTASI OLMUŞUM”
Kansere Gülümse Derneği Erbaa Şube Başkanı olan Elmacı, diğer hastalara yardım etmekten mutlu olduğunu vurgulayarak "Bazen, 'İyi ki ben kanser hastası olmuşum' diyorum. Neden mi? Kanser hastası olmasam belki de bunları yaşamayacaktım. Belki ben kanser oldum ama başkalarına bu kanseri yaşatmamak için bir derneğin temsilciliğini üstlendim. Üç yıldır bu derneğin temsilciliğini yapıyorum” dedi.

“KANSER ÖLÜM DEĞİL TEDAVİSİ OLAN BİR HASTALIK”
3 yıldır hem kanser hastalarına hem de sağlıklı insanlara ulaşmaya çalıştığını söyleyen Elmacı, “Kanserin bir ölüm değil de tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu, erken teşhisin hayat kurtardığını ulaşabildiğim herkese anlatmaya çalışıyorum. İnsanları kontrol ve tedaviye yönlendiriyorum. Hastaların kontrollerini aksatmamalarını istiyoruz” diye konuştu.

“ONUN TAVSİYELERİ SAYESİNDE BUGÜNE KADAR GELDİM”
Kanser tedavisi gören Semiha Avcı (36) da, öğretmen Beyhan Elmacı sayesinde moral bulduğunu belirterek "O görüştüğüm an anlatılacak gibi değil. Beyhan hocamın moral vermesi ile onun da tavsiyeleri üzerine bugüne kadar geldim. Allah bin kere razı olsun, bütün her şeyi yendim. Çok şükür yeneceğim de" dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.