Öğretmenler için CHP’den flaş talep

Öğretmenler için CHP’den flaş talep

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle önemli açıklamalarda bulundu ve öğretmenler için flaş taleplerde bulundu. İşte ayrıntılar;

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, öğretmenler günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, öğretmenlerin sorunlarını dile getirdi ve taleplerini sıraladı.

Milletvekili Karabıyık, Türkiye’de eğitimin kalitesinin arzu edilen seviyede olmadığını ve öğretmenlerin sorunları çözülmeden eğitimin sorunlarının çözülemeyeceğini söyledi. Geleceği şekillendiren, gençleri yetiştiren öğretmenlerin hak ettikleri değeri görmesi gerektiğini ifade eden Bursa Milletvekili Karabıyık, “Öğretmenler sindirilmiş değil, yeniden toplumsal gelişmenin öncüsü olmalıdırlar” diye konuştu.

Milletvekili Karabıyık, yapılan araştırmalara göre öğretmenlerin ekonomik, mesleki ve sosyal açıdan çok zor günler geçirdiğini ve bu saygın mesleklerini icra etmekten memnun olmadıklarını dile getirdi.

Karabıyık, “Bugün, öğretmenler günü; ancak ataması yapılmayan 455 bin 119 öğretmen yine atanamadı ve Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl da kadrolu atama yapmak yerine tüm il ve ilçelerde ücretli öğretmen alımı yaptı” diye belirtti.

CHP Bursa Milletvekili Karabıyık, taleplerini ise şöyle sıraladı:

1. Öğretmenlik mesleğinin yeniden toplumun en saygın mesleklerinden biri haline getirilmesi konusunda tüm gayretler sarf edilmelidir.

2. Öğretmenler ücretli ve sözleşmeli değil, kadrolu atanmalı, statü, ek gösterge ve ek ders ücretleri iyileştirilmelidir.

3. Öğretmenlerin özlük hakları da özel bir yasa ile güvence altına alınmalıdır.

4. Hiçbir öğretmen ve yönetici üyesi bulunduğu sendikaya göre değerlendirmeye tabi tutulmamalıdır.

5. Okul yöneticilerinin atamaları ideolojik yaklaşımlarla yapılmamalıdır.

siyasetcafe.com

Kaynak:Birgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.