OHAL ne zaman kalkıyor?

OHAL ne zaman kalkıyor?

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Başbakanlık ve bağlı kuruluşların 2018 sene bütçeleri üzerinde yapılan  görüşmelerde, milletvekillerinin sorularını cevapladı. 

OHAL'den terörle mücadeye kadar birçok konu hakkında bilgiler verdi.

DİYANET'TEN MİLLİ EĞİTİM'E 5 BİN 50 KİŞİ GEÇTİ

Diyanet İşleri Başkanlığından, 2002'senesinden beri diğer kurumlara 9 bin 318 kişinin geçtiğini söyleyen Bozdağ, bu kişilerden büyük kısmı öğretmenliğe geçiş yaptı. 

Bozdağ, Diyanet'ten Milli Eğitim Bakanlığı'na 5 bin 50 kişinin geçti, bunların tamamı öğretmen statüsüne intikal ettiğini söyledi.

OHAL NE ZAMAN KALKACAK?

Bozdağ, OHAL uygulamasına dair daha evvel "Üç aydan sonra buna ihtiyaç kalmaz hatta daha erken de bitirebiliriz." dediğini hatırlattı. 

Bozdağ, şunları söyledi: "Örgütün yapısı, çalışma yöntemi, takiyeyi esas alması ve bunların tespiti konusundaki zorluklar, bu örgüte terör örgütü nazarıyla bakışın sonradan olması ve geçmişte böyle kriminal bir yaklaşım olmaması, eldeki bilgi, belge, delil durumu sebebiyle mücadelenin zaman alacağı görülmüş ve bu sebeple bu tehdidi bertaraf etmek maksadıyla bu zamanı da dikkate alarak OHAL'in uzatılma ihtiyacı doğmuştur. 

Ayrıca OHAL sadece FETÖ için değil PKK ve diğer terör örgütleriyle mücadele için de kullanılmaktadır.

Vatandaşımızın şu anda OHAL'den dolayı rutin hayatında bir değişiklik yoktur.

Terör örgütlerinin bir rahatsızlığı vardır çünkü OHAL onlara etkin şekilde uygulanıyor ve onlar bundan fevkalade rahatsız.

Vatandaşın gündelik hayatında 20 Temmuz'dan evvel ve sonrası arasında bir fark olmadığını, her türlü hakkını hukukunu kullandığını özellikle ifade etmekte fayda görüyorum.

Ne zaman kalkar? Tabii bu ihtiyaç kalktığı zaman elbette kalkacaktır. Zaruret kalktığı zaman kalkacaktır.

MERDİVEN ALTI DİN KURUMLARI

Merdiven altı din eğitim ve öğretimi yapıldığı" iddialarına da yanıt veren Bozdağ, buna göz yumulması ve izin verilmesinin mümkün olmadığını açıkladı.

Bozdağ, Türkiye'de din eğitim ve öğretimi ihtiyacının, yasalar kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde İmam Hatip Liseleri, üniversitelerde İlahiyat Fakülteleri ve İslami İlimler Fakülteleri, liselerde ise seçmeli Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Muhammed'in hayatı ve dini bilgiler dersleri yoluyla giderildiğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığının cami içi ve dışı eğitimleri sürdürdüğüne dikkati çeken Bozdağ, bunun dışında bazı sivil toplum örgütlerince yapılan çalışmaların ilgili bakanlıklar tarafından denetim yapılıyor.

Ankara'da 4 ilçede IŞİD okulları

Bozdağ, "Diyanet'in Fatih'teki misafirhanesinde IŞİD'li teröristlerin kaldığı" iddiasına ait, "Bu, kesinlikle doğru değil, aslı yok bunun.

Onun için DEAŞ'a karşı en büyük mücadeleyi Diyanet'in vermesi gerekiyor ve veriyor. DEAŞ, İslam, Müslüman düşmanıdır. FETÖ gibi şeytanla beraber Müslümanlara ve İslam'a büyük zarar vermek için büyük çaba sarf ediyor ve bunun karşısında bütün Müslümanların uyanık olması lazım.

Hep beraber DEAŞ'la da etkin mücadeleyi yapmamız lazım. Böyle bir şeyin olması asla söz konusu değil.

Eğer buna rağmen 'Böyle bir şey var' diyorsanız, lütfen onları savcılığa verin. Biz de ilgili kişiler hakkında hiç tereddütsüz olarak işlem yapalım.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.