Okmeydanı yine karıştı

Okmeydanı yine karıştı

Okmeydanı'nda dün Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesini protesto etmek isteyen kalabalık olay yerinde toplandı

Kalabalık, Mahmut Şevket Paşa Mahallesi'ne yürümek istedi. Ancak polis grubun yürüyüşüne izin vermedi. Mahallenin tüm girişleri Çevikkuvvet ekipleri tarafından kapatıldı. Burak Can Karamanoğlu'nun fotoğraflarını taşıyan kalabalık grup, tekbir getirerek, “Burak Can ölmedi kalbimizde yaşıyor", “şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

 

Eylemcilerle polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Bazı eylemcilerin polise taş attıkları görüldü.

 

BURAK'IN BABASI KONUŞTU:

Burak Can Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam yemek yedikten sonra dışarı çıktığını söyledi.

Karamanoğlu, oğlunun annesine dışarı çıktığını söylediğini aktararak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Annesi de 'oğlum dışarıda olaylar var, dışarı çıkma' demiş. Evimiz ana caddeye yakın. Bizim olduğumuz mevkide, muhitte olay olmaz. 200 metre yukarıda olayların olduğu yerde vatandaşlar toplu halde yürüyerek geliyorlar. Işıklar sönük, saat 18.00'de ışıkları söndürdüler. Toplu halde geliyorlar. Bunlar da 3 arkadaş kol kola giriyorlar. Caddenin kenarında bunları gözlüyorlar. Hepsi 5-10 dakika içinde olay bitiyor. Kör kurşun gelip isabet ediyor."

- "Ellerinde sopalar yok"

Karamanoğlu, kurşunun eylemcilerden geldiğini belirterek, "Ellerinde sopalar yok, bizimkiler sadece meraktan... Genç çocuklar, merak edip bakıyorlar. 3 arkadaşıyla beraber gidiyor. Zifiri karanlık. Mermi geliyor. Yanındaki arkadaşı 'ne oldu?' diyor. Düşüyor, olduğu yere ve yüzünü yere vuruyor. Vurunca yüzü yarılıyor. Bedava ölüm, bedava" diye konuştu.

Oğlunun yanındakilerde yaralanma söz konusu olmadığını dile getiren Karamanoğlu, topluma sağ duyu çağrısında bulunarak, "Kardeşim, benim sağ ve solla herhangi bir işim yok. Biz hep beraber Türk milletiyiz, Türküz. Bizim vatanımız tek. Bu olayları tasvip etmiyoruz" dedi.

Karamanoğlu, Berkin Elvan'ın cenaze törenin ardından yaşananlara değinerek, "Nedir bir çocuğun, 15 yaşındaki bir çocuğun, bir ekmek alıp veriyor hesabını katarak, bunu ileri sürerek, ülkenin altını üstüne getirmenin bir anlamı yok. 15 yaşındaki bir çocuk mu Türkiye'yi kurtarıyordu, ölmeseydi? Onu ileri sürerek bu hadiseleri yapıyorlar. Okmeydanı'nda kırmadıkları dükkan, yer kalmadı. Yaktılar, yıktılar her tarafı. Bir polis önüne çıkıp da 'nereye gidiyorsun?' demedi. Herkesin evladı var. Benim canım yanıyor. Yazık günah bu millete, bu çocuklara yazık. Bütün gençlere yazık. Sağduyu... Hep bir ve beraber olacağız. Bu ülkeyi kimseye böldürmeyeceğiz. Kimseye de yar etmeyeceğiz. Biz Türküz, Müslümanız. Bu ülkeyi Türkiye'den, Türk'ten başkası idare edemez. Almanı, Amerikalısı gelip burayı idare edemez" ifadelerini kullandı.

Baba Halil Karamanoğlu, oğlunun bahriyeli olarak askerliğini yapıp 3 ay önce terhis olduğunu sözlerine ekledi.

- "Karşıt grup, çatışma yok. Ne taş, ne sopa var"

Ailenin yakınlarından olan Dursun Eker, karşıt gruplar arasında bir çatışmanın olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Berkin'in cenazesine katılan grupların, dağılıp Okmeydanı'nda taşkınlık yapması ve o sırada tesadüfen bu gençlerle karşılaşmasından mütevellit bir hadise. Karşıt grup, çatışma yok. Ne taş, ne sopa var. Tamamen kalabalığın içinde kim olduğunu bilmediğimiz şahısların ateş açması sonucu bizim bir gencimiz vefat etti. Başka vefatlar olmasın, başka canlar yanmasın. Biz taşkınlık çıkmaması için cenazeyi burada değil, Alucra'da toprağa vereceğiz. Biz sağduyu çağrısında bulunuyoruz; lütfen herkes sakin olsun."

Ümit TÜRK İSTANBUL / DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.