Oktar’ın aylık geliri dudak uçuklattı! Şok rakam!

Oktar’ın aylık geliri dudak uçuklattı! Şok rakam!

Gözaltına alınan Adnan Oktar’ın aylık geliri dudak uçuklattı. İşte o rakam ve haberin ayrıntıları;

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda gözaltına alınan Adnan Oktar’ın aylık kazancı duyanları şoke etti.

Adnan Oktar ve örgütüne gerçekleştirilen operasyonda yeni gelişmeler yaşanıyor. İstanbul Emniyetinin, Adnan Oktar yapılanmasıyla ilgili düzenlediği operasyonda el konan örgütle ilişkili 86 şirkete kayyum atandı. Aylık kazancının 10 milyon dolar civarında olduğu ileri sürülen yapının çoğunluğu dolandırıcılık ve zorla ele geçirmeyle elde ettiği servetin gelirlerini ise yeni müritler kazanmak için israf içerisinde har vurup harman savurduğu soruşturmayı yürüten mercilerce tespit edildi.

KARA PARA, DOLANDIRICILIK, HAYALİ İHRACAAT

Milliyet'te yer alan habere göre; araştırmalar örgütün ticaretteki karanlık yüzünü de ortaya çıkardı. Yapılan araştırmalarda örgüt uluslararası şirketlerle ticaret yaparken önce güven sağladı. Bunun için yüklü miktarda ürün alımı yapıldı. Ödemeler düzenli olarak hesaplara yatırıldı. Ancak daha sonraki yüklü miktarda işlem yapan firmalara ödemeler kesildi. Şebekenin bankalardan şirketlerin adına kredi çektiği, bu firmaların başka kişilere devredilerek ödeme yapılmadığı da öne sürüldü. Şebekenin ayrıca hayali ihracat yaptığı da yapılan tespitler arasında.

200 BİN LİRA KİRAYLA LÜKS VİLLA

Polisin tespitine göre, onlarca adres kullanan yapının mensuplarının lüks villalar kiralayıp, lüks hayat yaşadığı ve kiralanan bu villaların bazılarına 200 bin lira kira ödediği öne sürüldü. Örgütün bir çok üyesinin gayrimenkulüne de sonradan el koyarak zorla sahip olduğunun tespitler arasında bulunduğu öğrenilirken Birçok örgüt üyesinin mirasına sahip olunması için de belge imzalatıldığının tespit edildiği öğrenildi.

AYLIK KAZANCI DUDAK UÇUKLATTI

Polisin şu anki tespitine göre, örgütün aylık kazancı 10 milyon dolar civarında ancak soruşturmanın daha da derinleşmesiyle bu rakamın daha da yükselebileceği belirtiliyor. Tespit edilen tüm mal varlıklarına el konulan yapının milyonlarca dolarlık taşınmaz ve değerli eşyaya da sahip olduğu ortaya çıkarıldı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.