Oktay'dan radikalizm ve ırkçılık çağrısı Dünya ayağa kalksın

Oktay'dan radikalizm ve ırkçılık çağrısı Dünya ayağa kalksın

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, beraberindeki heyet ile Yeni Zelanda ziyareti öncesi havalimanında yaptığı açıklamada "Buradan bütün dünyayı radikalizme ve ırkçılığa karşı ayağa kalkmaya davet ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir teröristin Cuma vakti Müslümanları katleden olay nedeniyle Yeni Zelanda'ya hareket etti.

Fuat Oktay Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, "ChristChurch şehrinde Al Noorve Linwood camilerinde eşzamanlı terör saldırıları gerçekleşti. Bu saldırı, tüm vicdan sahiplerini ziyadesiyle üzmüştür. İlk belirlemelere göre 49 masum kardeşimiz şehit olmuş, çok sayıda kişi de yaralanmıştır. Üzülerek belirtmek istiyorum ki, üç vatandaşımız da yaralılar arasında bulunmaktadır. Bu vatandaşlarımızın durumlarıyla çok yakinen ilgilenmekteyiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleşen bu hain terör saldırısı üzerine Yeni Zelanda Genel Valisi Petsi Redi'yi aradığını hatırlatan Oktay konuşmasına şöyle devam etti; “Yaralanan vatandaşlarımızdan ikisiyle de telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Ayrıca Dışişleri Bakanımız da muhatabını aramıştır. Bu vesileyle saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Masum kurbanların ailelerine ve Yeni Zelanda halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz" dedi. 

ERDOĞAN MAZLUMLARIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEK  

Saldırıların Cuma namazını eda etmekte olan savunmasız, masum insanları hedef almasını nefretle lanetlediklerini söyleyen Oktay, "Bu vahşeti iki yıldır planlandığı anlaşılan teröristlerin Sayın Cumhurbaşkanımızı, Türk milletini, ülkemizi ve tarihimizi hedef almaları olayın bir diğer üzücü boyutunu teşkil etmektedir. Tüm dünya mazlumlarının sesi olan Cumhurbaşkanımız, Allah'ın verdiği canı ancak Allah'ın alacağı bilinciyle ömrünü milletine hizmete adayarak gece gündüz çalışan bir lider.” İfadelerini kullandı.

İNSANLIK IRKÇILIĞIN TETİKLEDİĞİ TERÖRLE SINAVDA

Terörün insanlık sınavında olduğunu belirten Oktay, “İslam düşmanlığı, yabancı karşıtlığı, ırkçılık ve bunlardan beslenen terör, günümüz insanlığının karşı karşıya kaldığı en önemli imtihanların başında gelmektedir. İslam düşmanlığı kaynaklı sorunlara karşı etkin önlemler almak günümüz küresel şartlarında zorunluluktan öte hayati bir hal almıştır" ifadelerini kullandı. 

DÜNYAYA RADİKALİZME VE IRKÇILIĞA KARŞI AYAĞA KALKMALI

Fuat Oktay, Müslümanların dünya genelinde önyargı, ayrımcılık, nefret suçları ve nefret söylemlerinin mağduru olmaya devam ettiğini hatırlatarak, "Yaşanan bu terör eylemi, İslam düşmanlığının sınırları olmadığını bizlere ne yazık ki bir kez daha göstermiştir.  Buradan bütün dünyayı, İslam düşmanlığına, yabancı karşıtlığına, radikalizme ve ırkçılığa karşı ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Özellikle uluslararası toplumun bu taşın altına elini koymasını, sorumluluk almasını, üzerine düşenleri yapmasını bekliyoruz. Türkiye, çok kültürlü toplumsal yapısıyla bu mücadelede Yeni Zelanda'ya elinden gelen tüm desteği vermeye hazırdır" 

TERÖRLE MÜCADELEDE YENİ ZELANDA'NIN YANINDAYIZ

Oktay konuşmasını şu şekilde sonlandırdı; “Yeni Zelanda'ya gidiş nedenlerinin, terör kurbanlarının yakınları, yaralılar, Yeni Zelanda Müslüman Toplumu, Yeni Zelanda halkı ve Hükümetiyle dayanışmamızın bir yansıması ve dünyada yükselen İslam ve yabancı düşmanlığına karşı duruşumuzun da somut nişanesi olacaktır. Uzun yıllar teröre büyük kayıplar vermiş ve terörün her türlüsüne karşı çıkmış bir ülke olarak Türkiye, Yeni Zelanda'nın terörle mücadelesinde ve atacağı adımlarda yanında olacaktır"

SİYASETCAFE.COM 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.