Öldüğü söylenen Kuzey Kore lideri hakkında yeni iddia: Füze denemesinde yaralandı

Öldüğü söylenen Kuzey Kore lideri hakkında yeni iddia: Füze denemesinde yaralandı

Öldüğü söylenen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hakkında yeni bir iddia daha ortaya atıldı.

Günlerdir ameliyat olduğu hatta öldüğü haberleri ile gündemi meşgul eden Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hakkında yeni bir iddia daha ortaya atıldı.

Eski İşçi Partisi yetkilisi Lee Jeong Ho, Güney Kore'deki bir gazeteye verdiği demeçte, Kim Jong-un 14 Nisan'da füze testlerine izin verecek kadar sağlıklı olduğunu belirterek, yokluğunu füze denemesi sırasında yaralanmasına bağladı.

 

SAĞLIK DURUMU İLE İLGİLİ BİLGİ VERİLMİYOR

 

Jeong Ho ayrıca, Kim'in füze fırlatma sırasında yer aldığını hatırlatarak, test sonrası raporlarda ise olmadığını söyledi. Bu yokluğun test sırasındaki yaralanmasına bağlı olduğuna işaret etti. Kuzey Kore medyası Kim'in sağlık durumu ile ilgili güncel bir bilgi hala sunmadı.

 

ABD MEDYASI AMELİYAT SONRASI ÖLDÜĞÜNÜ İDDİA ETMİŞTİ

 

Amerikan medyası ise, geçirdiği bir ameliyat sonrası Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hayati tehlikesi bulunduğunu belirtiyor. Kuzey Kore lideri Kim hakkında son haftalarda sağlığının yerinde olmadığı veya öldüğü yönünde söylentiler çıkmıştı.

 

ÇİNLİ DOKTORLAR ÜLKEYE GİTTİ

 

Kim'in durumu hakkında tavsiyede bulunmak üzere bir grup Çinli doktorun bu ülkeye gittiği ileri sürülmüş, Kuzey Kore liderinin 12 Nisan'da kardiyovasküler bir operasyon geçirdiği ve iyileşme sürecinde olduğu yönünde haberler çıkmıştı. Hong Kong Uydu Televizyonu, Kim'in öldüğünü duyurmuş, bu haber ise herhangi bir yetkili tarafından doğrulanmamıştı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.